Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на

...
Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на
Коментари Харесай

Военното министерство обяви: Пилотите са причинили катастрофата на Ми-17

Загуба на рефлексите на водачите е причина за злополуката на вертолета Ми-17, който се разруши през юни в авиобаза Крумово и починаха двама водачи. Това заяви заместник-министърът на защитата Анатолий Величков , представен от Българска национална телевизия.
 Прокуратурата проверява механически проблем при злополуката с военния Ми-17  Падналият вертолет ремонтиран от Терем и две съветски компании за 4 млн. лева  Военен хеликоптер се разруши в авиобаза Крумово, пълководец и водач починаха (обновена)
Версията военното министерство за злополуката взе поврат, откакто в началото военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че най-вероятната причина за авиоинцидента е машинален проблем в опашната част на машината. След като стана ясно, че хеликоптерът е минал ремонт в държавното сдружение " Терем ", версията на МО за злополуката стартира да се променя. От управлението на ведомството намекнаха, че въпреки всичко може да става въпрос за пилотска неточност. 

Инцидентът пристигна в миг, в който военните водачи летят под общоприетия най-малко часове. 

" На всички е ясно, че положението на летателната ни техника не е най-хубавото и министерството предприе нужните ограничения за възобновяване на летателната валидност освен на хеликоптерната авиация, само че, както е известно, с подписването на Договора за интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29 до 2021 година, а следва работа по подписване на Договор за поддръжка и за възобновяване на летателната валидност на щурмовата авиация Су-25 ", съобщи зам.-министърът на защитата.

В същото време от прокуратурата категорично изключиха опцията за пилотска неточност и оповестиха, че мнението на Министерството на защитата за случая ще бъде взето поради, само че решаваща за следствието ще бъде техническата експертиза. 

Същевременно Министерството на защитата ще отдели 31 млн. лева за ремонта на старите руски вертолети на въоръжение в Българската войска, излиза наяве от план, оповестен от ведомството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР