Загрижени за фигурата си системно спазвате режими за отслабване и

...
Загрижени за фигурата си системно спазвате режими за отслабване и
Коментари Харесай

Плюсове и минуси на кето диетите

Загрижени за фигурата си редовно спазвате режими за намаляване и надзор на тежестта? Не поставяте и хапка в устата си, без да сте я изтеглили на кухненската везна и пресметнали калоричността ѝ? Отказали сте се от богато и обилно меню в името на съвършената фигура и чувствате непрестанен апетит? Изнервеност, липса на сила, здравословни проблеми са вашият сателит по пътя към атлетичното тяло.
Гладният човек не може да бъде благополучен, бодър и здрав. Със сигурност мечтаете за диета, която не изисква ограничения, теглилки, преброяване на калории и апетит. Кето диетата е отговорът на вашата фантазия и път към съвършеното тяло без ограничения. Основаващ се на консумация на храни, небогати на въглехидрати и белтъци, богати на мазнини, този режим оказва помощ за бързото и елементарно размразяване на килограмите без ограничение на количествата храна и чувствайки се сити.
Как в действителност работи кето диетата?
Организмът ни употребява глюкозата като главен източник на гориво. Намалявайки фрапантно потреблението на въглехидрати, принуждаваме тялото да употребява насъбраните мазнинки за набиране на нужната му сила. Това метаболитно положение, наречено кетоза, е тайната към бързото намаляване и методът, по който работи кето диетата. То обаче има своята цена – кето грип – краткотрайно неразположение от момента, в който влезете в кетоза, състоящо се в чувство за отмалялост, кожен обрив и неприятен мирис, подбудени от отделянето на ацетон. Тези неприятни признаци са краткотрайни, не трябва да ви тормозят, нормално минават бързо и сами.
Какви са изгодите от кето диетата?
 Как да изберем точната диета? Как да изберем точната диета?
Целта на всички диети е една и съща – понижаване на тежестта. До стремежи резултат може да се стигне, спазвайки разнообразни правила....
Освен очевидната – загуба на килограми без апетит и понижаване на количествата храна – този режим има и куп здравословни изгоди. Поддържа кръвната захар непрекъсната, заради понижения банкет на въглехидрати, и по този начин сполучливо се оправя с акнето и други кожни проблеми. Кето храненето защищава от Алцхаймер, Паркинсон, понижава честотата на епилептичните гърчове, възстановява кръвното налягане, подкрепя лекуването на диабета. Благодарение на режима може да отслабнете доста за малко време, чувствайки се сити, без да спазвате тъкмо меню и часове на хранене и без ограничение на количеството. Звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина? Прави сте. Плюсовете на диетата са напълно действителни и непреувеличени, само че тя има и своите минуси.
Какви са вредите?
Неподходяща е за дълъг интервал, защото, ограничавайки приема на плодове и зеленчуци, лишава организма от голям брой потребни детайли, витамини и минерали. Режимът предизвиква косопад, който може да е извънредно тежък, проблеми с костната компактност заради неприятно асимилиране на калция, подбудено от премахването на влакнини и танини от менюто. Друг минус на диетата е, че не губите единствено мазнини, а и мускули, значими за атлетичния тип на фигурата и нейната хармония. В резултат от прекомерно дълго следване на този режим може да се сдобиете с камъни в бъбреците. Кетозата " вкислява " кръвта и води до кристализиране на отпадъчните артикули в бъбреците. Дамите могат да имат и нарушавания или загуба на месечния цикъл.
Както всяка диета, по този начин и тази не се предлага за прекомерно дълги интервали, в случай че желаете да запазите здравето си. При хронични болести наложително се консултирайте авансово с доктор и следете кръвната си картина по време на режима.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР