Загрижен съм, защото сме изправени пред провал в борбата с

...
Загрижен съм, защото сме изправени пред провал в борбата с
Коментари Харесай

Гешев: Изправени сме пред провал в борбата с престъпността, и то в национален мащаб

Загрижен съм, тъй като сме изправени пред неуспех в битката с престъпността и то в народен мащаб. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг.

" Престъпност, която визира всекидневието на всеки един от нас и слага под въпрос сигурността на българските жители и общество. Последиците от това са забележими ", добави той.

По думите му част от държавните институции са абдикирали от отговорностите си.

" Всеки един от нас вижда увеличаващата се престъпност с бързи темпове. Ежедневно сме очевидци на войната по пътя, водеща до извънреден огромен брой жертви, на телефонните измами, на битовата престъпност, засягаща от ден на ден живота, здравето и спокойствието на нашите родители; на вълната от опиати, заливаща българските учебни заведения ", съобщи основният прокурор.

Той добави, че и миграционният напън непрестанно пораства - незаконните мигранти са на всички места. " Изправени сме пред война, която се води покрай нашите граници и сме пред прага на тежка икономическа и обществена рецесия при наближаваща зима. Ние, които работим за страната и в името на хората сме задължени да подсигуряваме сигурността им. Това е напълно в нашите благоприятни условия, само че незабавно би трябвало да възстановим естественото взаимоотношение и разговор сред институциите ", сподели Гешев

По думите му единствено и само взаимоотношението в границите на конституционно откритите пълномощия на всяка една от управляващите, разговорът и загърбването на персонални интерес и политическите разлики може да докара до постигането на тази цел.
https://www.facebook.com/Press.PRB/videos/1832349980490481/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР