Загражденията в двата края на ремонтираната отсечка на улицата -

...
Загражденията в двата края на ремонтираната отсечка на улицата -
Коментари Харесай

Отварят ул. Цар Иван Шишман съвсем скоро

Загражденията в двата края на ремонтираната права на улицата - сред ул. " Паренсов " и ул. " Гурко ", се чака да бъдат отстранени до края на декември, оповестиха от Столична община.

След това ще бъде възобновено и автомобилното придвижване в сектора макар многочислените апели ул. " Шишман " да остане напълно пешеходна, както е сега, след тоталната смяна на улицата и понижаването на височината на тротоарите.

От " Московска " 33 обаче удостоверяват, че имат намерение да осъществят първичния си план в частта й сред ул. " Граф Игнатиев " и ул. " Аксаков " да се вкара зона за взаимно придвижване на пешеходци, велосипедисти и коли.

" Планирано е ограничаване на скоростта до 20 км/ч. Запазват се съществуващите забрани за придвижване на ППС, както и посоката на придвижване на ул. " Цар Шишман ". Предвиденото паркиране е надлъжно, с режим на кратковременно платено паркиране до 2 часа (синя зона). Пътната настилка е с ширина 6 м, с бордюр с височина 3 см, разграничаващ улично платно и тротоар ", изброяват от Столична община.

Преди колите да се завърнат на ул. " Цар Шишман ", за сигурност на учениците, ще бъдат инсталирани още веднъж защитните огради пред двете учебни заведения на нея - 7-о СУ " Св. Седмочисленици " и 133-о СУ " А. С. Пушкин ".

Искането след ремонта ул. " Шишман " да се обособи като пешеходна зона бе поставяно неведнъж от жители и в Общинския съвет. Главният проектант на София Здравко Здравков също неведнъж е заявявал, че персонално той е за това улицата да стане напълно пешеходна, само че в това време е призовавал въпреки всичко да се осъществя взетото решение за споделено придвижване.

Основни съперници на концепцията за пешеходна зона обаче са живеещи в региона, които даже проведоха подписка през 2021 срещу слагането на маси и столове пред заведенията в региона.

Ремонтът на първия сектор от " Шишман " стартира при започване на август т.г. Негов реализатор, както и на обновлението на част от прилежащата улица " 6-ти септември ", е компанията " Парсек Груп " ЕООД, чиято оферта бе на стойност 5,348 млн. лева без Данък добавена стойност при планирана стойност на строителството от страна на общината в размер на 5 430 883 лева Съгласно заданието дейностите по двете улици не би трябвало да продължи повече от 220 дни от датата на започването на ремонта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР