Заговорът срещу мен е като нападението на Япония срещу Пърл

...
Заговорът срещу мен е като нападението на Япония срещу Пърл
Коментари Харесай

Карлос Гон проговори: Заговорът срещу мен е като нападението срещу Пърл Харбър

Заговорът против мен е като нападението на Япония против Пърл Харбър през Втората международна война. Това извънредно провокативно съпоставяне направи някогашният началник на " Нисан " Карлос Гон, който даде конференция след бягството си в Ливан от Япония, написа " Гардиън ".

По време на дълга конференция Гон съобщи, че приятелите му са го питали по какъв начин не е забелязал, че всичко е било авансово нагласено против него, в това число отстраняването му и повдигането на обвиняванията. Той им припомнил по какъв начин японските Военновъздушни сили са изненадали американците през 1941 година

" Гардиън " разяснява, че изказването на Гон евентуално ще вбеси японците.

Брутално бях изваден от моя свят, оплака се при започване на конференцията, по време на която той нападателно атакува " Нисан " и японската правосъдна система.

Както можете да си визиите, през днешния ден е доста значим ден за мен, означи Карлос Гон.

Гон възнегодува от японската правосъдна система, като разясни, че е бил разпитван по 8 часа дневно без юрист и без да знае какви доказателства е имало против него.

Невъзможно е да се изрази дълбочината на моята загуба, продължи някогашният началник на " Нисан " и се оплака, че проверяващите са го заплашвали, че в случай че не признае, нещата ще станат по-лоши. Той не е поддържал контакт със фамилията си с изключение на посредством писма.

Чувството за безизходност беше надълбоко, добави той.

Според него задържането му е било в прорез със стандартите на Организация на обединените нации.

Гон съобщи, че няма да разкрие проекта си за бягство от Япония, само че акцентира, че е почтен и че обвиняванията в никакъв случай не е трябвало да бъдат повдигани.

Карлос Гон не пожали и японските медии. По думите му безоснователните медийни офанзиви са били проведени от японските управляващи.

Обвиненията са безпочвени, отбрани се Карлос Гон и атакува " безскрупулни, отмъстителни лица " от " Нисан " и адвокатската фирма Latham and Watkins за обвиняванията против него.

Не съм над закона, само че нямах различен избор с изключение на да избягам от Япония поради японската правосъдна система, при която 99% от делата приключват с присъда. Решението да избягам е най-трудното в живота ми. Обвиненията против мен са безпочвени и нямах различен избор с изключение на да защитя себе си и фамилията си, изясни той.

След гневна отбрана Гон разкри теорията за какво е бил задържан. Заговорът против него бил проведен поради спада на представянето на " Нисан " при започване на 2017 година Той упрекна някогашния началник на компанията Хирото Саикава. Гон изясни, че има огромно неодобрение в Япония за връзките на " Нисан " с " Рено ", които дават на френския производител въздействие над японската компания.

Той твърди, че " Нисан " е губил по 40 милиона $ дневно от ареста му през 2018 година

За страдание нямаше доверие в партньорството. Някои от " Нисан " заключиха, че единственият метод да се отърват от въздействието на " Рено " в " Нисан " е да ме отстранен, и те бяха прави, продължи той.

Саикава, по думите му, е част от заговора. Той уточни и други имена. Според него японското държавно управление е забъркано в този скрит план против него.

Гон отиде още по-далеч, откакто разгласи, че вложители в " Нисан " и " Рено " също са жертва на конспирацията против него.

Той е уверен, че казусът против него е политически.

Невинен съм по всички обвинявания. Мога да го потвърдя още в този момент, защото имам документите, разгласи Карлос Гон.

Гон, който очакваше правосъден развой в Япония през април по обвинявания в укриване на приходи и други финансови злоупотреби, избяга от домашния си арест и в този момент е в Бейрут.

Бизнесменът има френско, ливанско и бразилско поданство. Гон беше задържан в Токио през ноември 2018 година и против него бяха повдигнати четири обвинявания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР