Загорка раздаде първите награди Доброто тук и отличи хора, които

...
Загорка раздаде първите награди Доброто тук и отличи хора, които
Коментари Харесай

Връчиха първите награди Доброто тук

" Загорка " раздаде първите награди " Доброто тук " и отличи хора, които пазят и предават българските обичаи и дух, пречупвайки ги по собствен метод, с цел да бъдат те настоящи и през днешния ден, и на следващия ден. Така марката започва акцията " Доброто тук ", с която ни провокира да откриваме и насърчаваме положителното всеки ден.
" В съзнанието ни тези две думи " положителното " и " тук " съществуват и действат мъчно дружно и това не е наша национална линия, а неизменима част от човешката природа. Затова и постоянно се случва да преувеличаваме дребното неприятно, а да не съзираме значимостта на дребното положително. С новата акцията целим да обърнем това схващане и да подкрепим българското. И когато сме разпознали същинското българско положително, " Загорка " да добави онази естетика, която да ни кара освен да се почувстваме горди, а в всекидневен комфорт с него. " – описа Елица Иванова, Маркетинг Мениджър
Стремежът и наклонността на " Загорка " да се обърне към българското е една от аргументите за новата образна еднаквост на марката и акцентирането върху българските й корени. От през днешния ден феновете на кехлибарената напитка ще й се любуват в бутилка с нова форма и с лого на български език, наподобяващо един от първите графични знаци на марката, само че с нов, актуален щрих. Върху бутилката като изпъкнал детайл участва и визията на митичния барс, знак на Стара Загора. Едновременно с това за производството на бира към този момент се употребява 100% малц родно произвеждане.
" Доброто тук в смисъла, в който влагаме ние, не е достижение, а всекидневно търсене. Не е взаимопомощ, а взаимоотношения. Доброто тук не е патриотарство с пердашене в гърдите, а е заредено с естетика родолюбие. Затова с премиите ние отличаваме ежедневното малко положително, което би трябвало да бъде видяно и поощрено. Защото ние в " Загорка " имаме вяра, че колкото и по-добро да има, няма по-добро от положителното тук ", описа за вдъхновението на акцията Николай Тинков, Старши Бранд Мениджър.
Наградата " Добрият художник " беше връчена на преподавателя по графичен и рекламен дизайн в Националната художествена академия Светлин Балездров. Той беше отличен, не тъй като със международната си популярност популяризира името на България, а за това, че е посветил живота си на разкриване и развиване на млади български гении и, че разпространява кирилицата като основава нови шрифтове и ги популяризира гратис в Интернет.
С премията " Добрият готвач " беше отличена Божана Кацарова, победител в MasterChef. Изборът попадна върху нея, поради избора й да остане в България и да придаде съвременен почерк на обичайното българско меню, а не да избра опциите за професионално развиване по света.
Планинският лидер Начо Иванов получи премията " Добрият планинар " , не за това, че покорява най-високи върхове, а заради обстоятелството, че е маркирал най-дългия в България планински маршрут Ком-Емине и го е минал над 50 пъти, за това, че предава своята обич към планината на хиляди българи, увличайки ги да тръгнат с него и да провокират себе си по този извънредно сложен и хубав български маршрут.
Наградата " Добрият дизайнер " беше връчена на Гергана Станкова, която върна обичайна шевица в дрешника на актуалната българка, създавайки българския бранд „ Шевица “.
Триото " Outhentic " получи наградата " Добрите музиканти " , по тази причина че вдъхва нов живот на обичайния фолклор и го предава на съвременниците по света и у нас по този начин, че да го заобичат същински.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР