Загорка АД - част от корпорация Heineken, инсталира соларен парк

...
Коментари Харесай

"Загорка" ще си прави собствен ток със соларен парк в пивоварната в Стара Загора

" Загорка " АД - част от корпорация Heineken, конфигурира слънчев парк за пивоварната си в Стара Загора. Първите фотоволтаични панели към този момент са инсталирани и ще може да зареждат част от производството със зелена сила, оповестиха от компанията.

Това е първият слънчев парк измежду пивоварните в България, само че следващият за бизнеса в страната, който от предходната година. След отпадането на някои административни спънки и такси личното произвеждане на ток със фотоволтаици е доста по-изгодно от пазаруването на електрическа енергия през мрежата. Това важи изключително мощно за последните седмици, през които.

" Загорка " чака със слънчевия си парк да понижи годишната консумация на елелктроенергия, което ще докара и до ограничение на въглеродните излъчвания. Конкретни параметри на инсталацията обаче към този момент не се оповестяват. По информация на " Капитал " става дума за 700-800 киловата слънчева мощ, напълно покривно ситуирана, чиято ориентировъчна инвестиция е 500 хиляди евро.
За стабилно развиване
" Загорка " развива своя бизнес отговорно посредством платформата си за стабилно развиване " Създаваме по-добър свят ". Компанията насочва напъните си в шест сфери: понижаване на въглеродните излъчвания, запазване на водните запаси, устойчиви запаси, виновна консумация, израстване с локалните общности, сигурност и здраве.

За 2020 година вложенията, направени от " Загорка ", за осъществяване на устойчиви практики са 653 хиляди лева
Пивоварната в Стара Загора Фотограф: Надежда Чипева
В своя Доклад за стабилно развиване за пандемичната 2020 година компанията отбелязва, че е вложила 430 хиляди лева за съкращаване с до 8% на количеството пластмаса, употребявано за PET опаковки. Освен това сдружението е понижило с 40% и грамажа на капачката на бутилките. Всичко това има директен положителен резултат върху количеството употребена сила и вода при индустриалните процеси.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР