Заглъхналите уши се усещат много странно, все едно имате късчета

...
Заглъхналите уши се усещат много странно, все едно имате късчета
Коментари Харесай

Заглъхнали уши - трябва ли да се тревожите?

Заглъхналите уши се усещат доста необичайно, все едно имате парченца памук, които ви пречат да чувате ясно звуците към себе си. Това се случва, когато звуковите талази не съумяват да преминат през вътрешното ухо. Причините са доста - някои изцяло безобидни, само че в избрани случаи се постанова да посетите доктор за обзор и консултация.
Заглъхване на едното ухо: Причини   Натрупване на ушна тиня
Ушната тиня има защитна функционалност - тя пази ухото от нахлуване на нечистотия и непознати обекти. Действа и като лубрикант за ухото. Но от време на време се случва по този начин, че ушната тиня се натрупва и пречи на слуха. Понякога натрупването на ушна тиня е съпроводено от болежка в, чувство за напрежение и звук в ушите. Натрупването на ушна тиня се открива елементарно. За да предотвратите това положение, използвайте спрей за премахване на ушна тиня . С съчка за уши почиствайте единствено външната част на ухото.

 

 
Постепенна загуба на слуха
Свързва се най-много с напредването на възрастта. В този случай човек не чува добре високите звуци - да вземем за пример по какъв начин звъни телефонът. Постепенната загуба на слуха може да е лека или тежка, да визира едното или двете уши. Често хората не чуват добре, в случай че има фонов звук. Постепенната загуба на слуха от време на време е съпроводена от звук в ушите.

 
Инфекция на междинното ухо
Понякога при бактериална или вирусна зараза в междинното ухо се натрупва течност поради инфектиране или отичане на евстахиевата тръба. Евстахиевата тръба оказва помощ на ушите да дренират течността от междинното ухо. При зараза постоянно би трябвало да се вземат навременни ограничения, с цел да не се стигне до непрекъсната частична загуба на слуха .

 
Синузит
Синузитът се получава, когато кухините към носа се възпалят и подуят. В тези случаи инфекцията предизвиква заглъхване на ушите. Често синузитът е съпроводен от главоболие, кашлица, неприятен мирис, тресчица и чувство за отмалялост. 

 

 
Настинка
Обикновената простуда също може да аргументи краткотрайно заглъхване на ушите. Причината най-често е оток на евстахиевата тръба. В тези случаи заглъхналите са съпроводени от хрема, кашлица, болки в тялото и/ или гърлото. Заглъхването отминава с отшумяване на признаците . Често не се постанова посещаване при доктор или особено лекуване.

 простуда

 
Алергичен ринит
Симптомите на алергичния ринит наподобяват тези на синузита или настинката. Сълзящи и сърбящи очи, постоянно кихане, кашлица, отмалялост са измежду знаците, които да ви насочат в посока алергичен ринит.

 
Самолетно ухо
В този случай заглъхването на ушите се случва по време на полет, в асансьора или в случай че изкачвате рид с автомобил.

 самолетно ухо

 
Увреждане като резултат от мощен тон
Нарича се още акустична контузия. При нея има увреждане на слуховия нерв вследствие на еднократно или повтарящо се излагане на мощен тон . При акустичната контузия загубата на слуха може да е лека или тежка, краткотрайна или непрекъсната. Добре е да се потърси консултация със експерт.

 
Някои медикаменти
Приема на някои медикаменти също може да аргументи заглъхване на ушите. Сред тях са някои типове диуретици, антибиотици, медикаменти за химиотерапия, даже противовъзпалителни  като аспирин или ибупрофен.

 
Как да пазите ушите? Някои потребни препоръки: Носете тапи за уши , когато сте в шумна среда - концерти, при работа с принадлежности. Посетете УНГ експерт , в случай че се съмнявате в загуба на слуха. Не стойте прекомерно покрай високоговорители. Когато употребявате слушалки , не усилвайте звука. Не чистете ушния канал с клечки. Клечките за уши използвайте единствено за разчистване на ушната мида и зоната зад ухото.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР