Загиналият при взривовете в Елин Пелин е уважаван преподавател в

...
Загиналият при взривовете в Елин Пелин е уважаван преподавател в
Коментари Харесай

Загиналият при взривовете в Елин Пелин е уважаван преподавател в Минно-геоложкия университет

Загиналият при гърмежите в Елин Пелин е почитан учител в Минно-геоложкия университет. Доцент Петър Шишков, учител в Минно-геоложкия университет, е починалият мъж в ужасяващата детонация край гара Елин Пелин.

Загиналият при гърмежите в Елин Пелин е почитан учител в Минно-геоложкия университет.

Доц. Шишков е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу стратегии с фойерверки. Един от последните пиротехнически театър, по които е работил, е музикална заря за жителите и гостите на Елин Пелин преди месец.

Снощи 49-годишният доцент Шишков бе настаненият в „ Пирогов “ мощно обгазен и с 35% изгаряния. Състоянието на неговата 20-годишна щерка, която нощес бе призната с 85% изгаряния в „ Пирогов “, е тежко. Състоянието й е несъвместимо с живота.

НА ЖИВО – Костадинов: Предложихме основаване на Национална организация „ Гражданска отбрана “ 26.07.24 11:16 Загиналият при гърмежите в Елин Пелин е почитан учител в Минно-геоложкия университет 26.07.24 11:16 Гюров апелира отстраняването си от Българска народна банка, съдът стартира дело 26.07.24 10:54 Турция и Гърция още веднъж в спор за морските зони 26.07.24 10:44 Валентин Радев: Има починали хора в складовете 26.07.24 10:23

Доц. доктор инж. Петър Кръстев Шишков е основен помощник в катедра „ Подземно строителство “ при МГУ „ Св. Ив. Рилски “. Освен с преподавателска активност има опит с участия в научно-изследователски екипи в направление „ Взривна техника и технологии “ и консултантски услуги в областта на взривните действия и пиротехниката.

Завършва магистратура и пази дисертационния си труд в ХТМУ „ Проф. Асен Златаров “ – София. От 1995 година натрупва професионален опит и развива умения като пиротехник, взривник, началник взривни работи и архитект на взривни работи. Професионалните му ползи са ориентирани към проучвания и разработка на нови експлозиви за работа в лимитирани пространства и при усложнени условия, както и към планиране на специфични взривни работи.

Припомняме, че мощен гърмеж в индустриален склад в Елин Пелин, има ранени! Гори склад за фойерверки в региона на гара Елин Пелин.  Взривът е станал към 18:30 ч. пред склада на „ Интер Карс “. Две коли за спешна помощ са отпътували незабавно, само че към този момент медицинските екипи нямат достъп до региона, пожарникарите не ги позволяват.

Съобщава се за четирима потърпевши.

Чуват се мощни гърмежи и се вижда гъст огроменн пушек. Има заплаха от обгазяване.

Изпратено е искане за повече коли за спешна помощ. На място има избавителни екипи. Медиците обаче не могат да влязат в периметъра на гърмежите.

Източник: Епицентър

Още вести четете в: Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР