Загиналият при инцидент рано тази сутрин пилот край радневското село

...
Загиналият при инцидент рано тази сутрин пилот край радневското село
Коментари Харесай

Загиналият край Раднево пилот имал дълъг стаж

Загиналият при случай рано тази заран водач край радневското село Трънково е имал дълъг стаж. Това заяви пред публицисти Христо Христов, ръководител на Управителния съвет на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

От думите му стана известно, че водачът е имал летателен опит от 20-30 години, с доста пролетени безаварийно часове. Само преди 10 дни мъжът е минал медицински прегледи и няма никакви здравословни ограничавания.

Самолетът има техническа летателна валидност, която е заверена през март т.г. и е годна за период от 12 месеца. " Относно индивида и самолета нямаме никакви подозрения на прима виста за това събитие “, сподели още Христо Христов.

Сигнал за случая е подаден в 6:27 ч. в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора. " На място е открит селскостопански аероплан, който е регистриран по надлежния ред “, заяви пред публицисти по-рано през днешния ден шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Лазар Христов.

В момента се проверяват аргументите за тежкия случай, като той евентуално е породен от ято птици.

Братът на починалия тази заран водач на селскостопански аероплан, паднал в землището на радневското село Трънково, е бил свидетел на случая. Това заяви за Българска телеграфна агенция окръжният прокурор Дичо Атанасов. Магистратът добави, че очевидецът ще бъде разпитан.

Пилотът е правил действия по напръскване на оризища.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР