Загиналият мъж в Пирин е бил лекар. Той е пловдивчанин,

...
Загиналият мъж в Пирин е бил лекар. Той е пловдивчанин,
Коментари Харесай

Мъж загуби живота си в опит да покори връх Вихрен тази сутрин

Загиналият мъж в Пирин е бил доктор. Той е пловдивчанин, само че е работил в София. С него е била и приятелката му, оповестява "Труд ". Трагичният случай е станал тази заран към 5.30 ч.
Водач и двама туристи са тръгнали от хижа "Вихрен " към върха към 4 часа сутринта. Водачът, мъжът и приятелката му са се катерили по зимната пътека, само че в региона на Джамджиевия борд 30-годишния пловдивчанин се подхлъзнал и паднал по скалите, умрял е на място. С моторна шейна тялото на починалия бе превозено от спасителите от ПСС-Банско до м. "Шилигарника ".

Полицаи от РУП-Банско снеха показания в пункта на ПСС от останалите двама. След това тялото на починалия бе превозено за аутопсия до МБАЛ-Благоевград Не се е наложило потребление на хеликоптер за акцията в региона на връх Вихрен, защото още преди разсъмване се е открило, че потърпевшият е умрял, оповестиха от Планинската избавителна работа към БЧК.

Първата избавителна група от седем души е отпътувала в 06.30 часа, с цел да окаже подпомагане, след което към тях са се включили още сътрудници. Акцията е завършила към 11 ч. Тялото на умрелия е откарано в ски центъра Шилигарника, прецизира Struma.com.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР