Загиналите в Украйна цивилни лица са с хиляди повече от

...
Загиналите в Украйна цивилни лица са с хиляди повече от
Коментари Харесай

ООН: Загиналите в Украйна цивилни са с хиляди повече от отчетеното

Загиналите в Украйна цивилни лица са с хиляди повече от до момента регистрираната статистика. Това заяви Матилда Богнер от задачата на Организация на обединените нации в нападнатата страна. До момента формалният брой на цивилните жертви на войната е 3381. 

Богнер добави, че до делегацията са достигнали нови доказателства за убийства и полово принуждение в регионите на Киев и Чернигов.

По данни на Организация на обединените нации, над 8 милиона са вътрешно разселените поради войната в Украйна, а близо 6 милиона са потърсилите леговище отвън границите й.

Някои от тях към този момент се завръщат, най-малко по данни, изнесени от кмета на Киев Виталий Кличко, съгласно който 2/3 от 3,5 милиона поданици на града преди войната към този момент са се върнали в украинската столица.

Същевременно управляващите в Украйна търсят метод да изтеглят ранените бойци, които към момента се намират в завода Азовстал – последното барикада във към този момент следеното от Русия пристанище Мариупол. Според вицепремиера Ирина Верешчук в металургичния комплекс към момента има над 1000 украински бойци.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР