Загиналите в тежката катастрофа, станала малко преди 13:00 ч. на

...
Загиналите в тежката катастрофа, станала малко преди 13:00 ч. на
Коментари Харесай

Загиналите край Микре станаха 9, може да се увеличат още


Загиналите в тежката злополука, станала малко преди 13:00 ч. на пътя София-Варна край село Микре, се усилват. Първоначално бе обявено, че на място са починали шестима. По последни данни още трима от ранените са умряли, откакто лекарите не са съумели да се преборят за живота им. Не е изключено обаче жертвите да се усилят, защото някои от ранените са в тежко положение.

Общо 18 души сега се намират в лечебни заведения, множеството в Ловеч. Има и един човек, който е превозен до Плевен, където му се прави животоспасяваща интервенция. Не е изключено някои от ранените да бъдат превозени и до София.

По предписание на премиера на Бойко Борисов към мястото на тежката злополука бяха изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница " Лозенец ". Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев също отпътува към мястото на случая. На мястото на злополуката са пристигнали още регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, на пожарната и на ДАИ.

" Осигурени са в допълнение консумативи като разтвори, системи и контейнери от Спешна помощ за потребностите на болничното заведение в Ловеч. В момента се преглеждат ранените в ловешката болница, настанени в другите отделения. По информация, която имам от шефа на ловешката болница, все още е основана добра организация за оказване на съответна помощ на ранените в злополуката. Имаме и подготвеност хората, които са в по-тежко положение да бъдат откарани за профилирана помощ в лечебните заведения в Плевен и София. Бяха мобилизирани незабавните екипи от област Ловеч и област Плевен. Създадена е цялостна организация, с цел да могат да бъдат прегледани и обслужени потърпевшите. Всичко, което е належащо за следващо лекуване, ще бъде обезпечено ", разяснява Кирил Ананиев от мястото на злополуката.

Той удостовери, че все още жертвите са 9, а потърпевшите - 18. Шест или седем от ранените, които са с тежки фрактури, ще бъдат превозени в София. Ще ги поемат ВМА, болница " Лозенец " и " Пирогов ". Един от потърпевшите ще бъде откаран в Плевен.

Борисов разпореди министерството на превоза да извърши цялостна инспекция на микробуса, участник в злополуката. Стана ясно още, че пернишкият микробус е превозвал незрящи туристи, които са се прибирали към София. По неразбираеми все още аргументи той е навлязъл в насрещното платно, където се е сблъскал челно с камиона. Неговият водач също е измежду ранените хора. Водачът на буса е измежду починалите на място.

Междувременно от полицията в Ловеч отвориха краткотрайно парещ телефон – 0887593168, посредством който родственици и близки могат да получат информация за хората, починали и потърпевши при тежкия пътен случай. От Министерство на вътрешните работи умоляват жителите не бъде злоупотребявано с телефонната линия, защото тя действа единствено и само в помощ на засегнатите фамилии.

Кметът на Перник Вяра Церовска разгласи 20 ноември за ден на печал на територията на цялата община в памет на починалите в тежката злополука. В тази връзка е неразрешено провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и радостни ритуали за интервала от 8:00 до 24:00 часа в идния понеделник. На територията на общината националните и общинските флагове ще бъдат спуснати на половина. Церовска показва своите дълбоки съболезнования към околните на починалите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР