Загиналите в горските пожари на остров Мауи станаха 99 и

...
Загиналите в горските пожари на остров Мауи станаха 99 и
Коментари Харесай

Увеличава се броят на жертвите от пожарите на остров Мауи

Загиналите в горските пожари на остров Мауи станаха 99 и „ може да се удвоят “ тази седмица, предизвестиха през днешния ден управляващите, които са подложени на критика за реакцията им на нещастието.

„ През идващите 10 дни това число може да се удвои “, сподели губернаторът на Хаваите, Джош Грийн, обявявайки откриването на още три тела, с което общият брой на починалите доближи 99.

Специално подготвените кучетата, които сега претърсват руините на град Лахайна, съвсем подравнен със земята от пламъците, занапред остава да претърсят обширни площи.

Повечето от откритите до момента тела са били покрай брега или в океана, където десетки поданици са скочили, с цел да избягат от пламъците, заяви губернаторът.

„ Съкрушени сме от събитията, свързани както с изменението на климата, по този начин и с нещастието “, сподели Грийн.

В Лахайна - град с 12 000 поданици и някогашна столица на кралство Хавай, огънят беше толкоз мощен, че разтопяваше метала, показва Агенция Франс Прес.

Труповете са обгорели до неразбираемост и от полицията приканват околните на изчезналите да създадат ДНК експертиза, с цел да улеснят разпознаването на жертвите.

Властите към момента считат за изчезнали 1300 души, заяви губернаторът.

Това число понижава, защото връзките на остров Мауи последователно се възвръщат и жителите му съумяват да намерят роднините си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР