Загиналите при нападението в детската градани в Тайланд, за което

...
Загиналите при нападението в детската градани в Тайланд, за което
Коментари Харесай

Жертвите на нападението в детската градина в Тайланд достигнаха 38

Загиналите при нападението в детската градани в Тайланд, за което ФАКТИ заяви, доближиха 38, съобщи Българска телеграфна агенция. Над 20 от жертвите на някогашния служител на реда са деца, предадоха международните организации, отбелязвайки, че това е най-смъртоносното такова нахлуване в страната и едно от всеобщите убийства с най-вече починали деца, осъществени от един нападател в света.

Според полицията множеството убити деца са били намушкани с нож. Нападателят е носел и огнестрелно оръжие. След офанзивата в детската градина той е отишъл в дома си, където е прострелял брачната половинка си и детето си, а след това се е самоубил.

По данни на органите на реда множеството деца в детската градина са спели, когато е било осъществено нападението. Представител на локалните управляващи сподели, че децата са били на възраст сред две и пет години.

Съобщено беше, че причинителят е бил някогашен полицейски чиновник. Той е бил уволнен предходната година поради обвинявания, свързани с опиати. Срещу него се е водело правосъдно дело за опиати.

Полицията сподели, че нападателят е бил в съда по-рано денем, а след това е отишъл да вземе детето си от детската градина, само че когато не го е намерил там, почнал да убива. Сред жертвите е имало учители, деца, както и други хора, по които мъжът е стрелял, откакто е излязъл от детската градина. Над 10 души са били ранени.

Според очевидци по време на нападението в детската градина е имало към 30 деца, по-малко от нормално, защото поради мощен дъжд доста хора не са пристигнали.

Местна служителка сподели, че нападателят е дошъл към обяд и на първо време е прострелял четири-пет души от личния състав на детската градина. След това е влезнал със мощ в стая, където спели децата, и е почнал да ги намушква с нож. Сред починалите е имало възпитателка, която била бременна в осмия месец.

Тайландският министър-председател Прают Чан-оча дефинира случилото се като потресаващо. Той сподели във Facebook, че е наредил на началника на полицията да замине незабавно за мястото, с цел да вземе нужните ограничения, а също да бъде оказана незабавна помощ на всички наранени хора.

Заместник министър-председателят Правит Вонгсуван отпътува за град Утай Саван (окръг На Кланг), където се разиграла нещастието, с цел да се срещне със фамилиите на жертвите, съобщи неговата канцелария. Очаква се министър председателят да направи посещаване на следващия ден.

Правителството сподели, че ще даде финансова помощ на фамилиите на жертвите, с цел да им спомага за покриване на разноските за погребения и лекуване.

Масовите стрелби в Тайланд са необичайност, а страната има строги закони за огнестрелните оръжия. Притежателите на огнестрелни оръжия обаче са повече, в сравнение с в други страни в Югоизточна Азия, а противозаконните оръжия са необятно публикувани, отбелязва Ройтерс.

По данни на полицията огнестрелното оръжие, употребявано при днешното нахлуване, е било законно добито.

През 2020 година боец, ядосан поради имотна договорка, откри пукотевица в Тайланд, като умъртви 29 индивида и рани 57, преди да бъде погубен от силите за сигурност, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР