Загиналите при експлозията на тръбопровод в Централно Мексико нараснаха до

...
Загиналите при експлозията на тръбопровод в Централно Мексико нараснаха до
Коментари Харесай

91 станаха жертвите на нефтопровода в Мексико

Загиналите при детонацията на водопровод в Централно Мексико набъбнаха до 91, заяви губернаторът на щата Идалго Омар Фаяд, представен от Българска телеграфна агенция.
 66 жертви, 76 ранени след гърмежа и пожара при опита за кражба на гориво в Мексико
Фаяд добави, че окончателният брой на починалите евентуално ще надвиши 100 души.

Експлозията стана в петък покрай Тлахуелилпан, на 85 км северно от столицата Мексико. До пробива в тръбопровода се събрали доста хора, с цел да се опитат да източват гориво.

Щатското и федералното държавно управление оповестиха, че покриват разноските за лекуване на ранените и за погребения на жертвите.
Мексиканската държавна петролна компания " Пемекс " не е затворила клапана на протеклия петролопровод, когато за пръв път течът бил видян, тъй като в началото се считало, че не е от голяма важност, заяви мексиканският министър на сигурността Алфонсо Дурасо, представен от Ройтерс.

Министър Дурасо сподели на конференция, че военните са открили теча към четири часа преди Пемекс да затвори клапана.

Изпълнителният шеф на " Пемекс " Октавио Ромеро съобщи, че екипът му е спазил техническите условия, въпреки и нито да удостовери, нито да отхвърли дали забавянето при затварянето на клапана е било провокирано от небрежност или корупция. " Всичко ще бъде тествано ", съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР