Загиналите летци от авиобаза Крумово – майорите Пламен Пантилеев и

...
Загиналите летци от авиобаза Крумово – майорите Пламен Пантилеев и
Коментари Харесай

Изпращат загиналите летци с пълен военен церемониал

Загиналите летци от авиобаза Крумово – майорите Пламен Пантилеев и Стоян Неделче в, ще бъдат изпратени през днешния ден с цялостен боен парад. Поклонението пред тленните остатъци на водачите ще бъде на Централните гробища в Пловдив. Двамата летци ще бъда заровени един до различен. Пантилеев и Неделчев починаха в понеделник при злополука на хеликоптер н а територията на авиобазата. П ричините за тежкия случай се се проверяват, а резултати се чакат в границите на месец. 

Очаква се на траурната гала по изплащането на двамата водачи да участват стотици някогашни и сегашни летци от всички български авиобази, сътрудници и другари на двамата водачи.

Да почетат паметта на починалите при случая с военния вертолет Ми-17 летци на Централните пловдивски гробища се чака да дойдат министърът на защитата Красимир Каракачанов, управителният състав на Военновъздушни сили и на щаба на Българската войска.

Капитан Пламен Пантилеев е бил пълководец на авиационно звено във военното формирование в авоибаза Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 година Роден е на 14 юни 1970 година в Бяла, област Русе. Завършил е висше обучение във ВНВВУ „ Георги Бенковски “ - Долна Митрополия през 1994 година със компетентност „ летец-пилот “ за Военновъздушните сили (ВВС) на вертолет. Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е неведнъж от командирите си със служебна признателност и от началника на защитата. Женен с две деца.-->

Капитан Стоян Неделчев е бил щурман на вертолет в авиационно звено на същата авиобаза. Във Въоръжените сили служи от 1997 година Роден е на 31 януари 1973 година в Елхово. Завършил е ВВВУ „ Георги Бенковски “ – Долна Митрополия през 1997 година със компетентност „ авиатор – водач “ на вертолет. Летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа. Летял е на Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Награждаван е неведнъж със служебна признателност. Женен с две деца. 

Траурната гала ще стартира в 10 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР