Загинала е и 56-годишна жена, след като домът ѝ е

...
Загинала е и 56-годишна жена, след като домът ѝ е
Коментари Харесай

Мощна буря в САЩ причини смъртта на майка и детето ѝ

Загинала е и 56-годишна жена, откакто домът ѝ е бил опустошен от торнадо

Най-малко трима души са починали в Съединени американски щати при мощна зимна стихия, провокирала торнадо в южните щати и донесла снеговалежи на други места в страната. Малко момче и майка му, както и 56-годишна жена, починаха в Луизиана, откакто домовете им бяха разрушени от торнадо, предава.

Силната стихия също докара до условия, сходни на вихрушка, в Средния запад, като пътища и учебни заведения бяха затворени, а в някои региони се оповестява за 1,2 м сняг.

Около 3300 полета са забавени, а над 150 са анулирани. Около 500 000 души в четири щата - Небраска, Уайоминг, Южна Дакота и Минесота - са под предизвестие за виелици, като мощните ветрове и изобилните снеговалежи затрудняват пътуването.

Прогнозират се мощни стихии по крайбрежието на Мексиканския залив, в това число в щатите Луизиана, Мисисипи, Алабама и елементи от Флорида. Предупреждения за торнадо има и в елементи от Луизиана и Мисисипи. Най-малко 18 торнада са минали през Тексас, Луизиана, Оклахома и Мисисипи във вторник, ранявайки поданици и разрушавайки домове и здания. В сряда беше обявено за нови, до момента в който губернаторът на Луизиана разгласи изключително състояние.

По-голямата част от Съединени американски щати евентуално ще усети известно влияние от бурята, като се чака студено време и сняг, до момента в който се придвижва на изток през идващите дни.

Бурята се популяризира и в Канада, като донесе изобилен сняг и мощни ветрове в южния прериен район на страната. Леден дъжд и други зимни условия се чака да обиден през днешния ден горната част на Средния запад и североизточната част на Съединени американски щати, заяви Националната метеорологична работа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР