Загинал е млад мъж при преминаване през преляла река в

...
Загинал е млад мъж при преминаване през преляла река в
Коментари Харесай

Трагедията е голяма! Черна вест дойде след потопа, помел Тетевен

Загинал е млад мъж при прекосяване през преляла река в Тетевен. Това оповестиха от Областна администрация-Ловеч, представени от " Фокус ". Инцидентът се е случил сред вила " Червен " и град Тетевен. Жертвата е млад мъж, само че към момента не се знае точната му възраст. Мъжът е оставил колата си до къща за посетители и е тръгнал пешком за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла.

Все още се прави оглед на място, с цел да се посочи повода за гибелта на мъжа. Падналите над 99 литра на кв. метър дъжд, нанесоха вреди в Тетевенско, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, къщите им са наводнени, има разрушени мостове, задействани свлачища, потърпевша е и пътната инфраструктура.

Три махали с към 300 души в тях останаха откъснати, поради опустошен път и отвеян железобетонен мост. На място са регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Откъснатите хора ще бъдат снабдени с нужните хранителни артикули. Работи по премахване на вредите и подсилване на коритото на реката

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, удостовери кметът на общината Иван Грънчаров. Водата е пристигнала от препълнен канал, който в предишното е строен за напояване.

Бедствено състояние на територията на община Тетевен, разгласи кметът Мадлена Бояджиева. Заради проливните дъждове са потърпевши няколко села, улиците на града са като реки, унищожена е инфраструктура.

В региона нощес са паднали 100 литра на квадратен метър, а наводненията аргументи един от дребните притоци на р. Вит.

В обществените мрежи се появиха страшни фотоси от стихията, която в върлувала в града. Улиците безусловно са превърнати в реки.








Както БЛИЦ писа поради наводнението има и хора, които са избрали да се придвижват с кану по улиците на града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР