Загина Миодраг Йешич - бивш треньор на ЦСКА, останал в

...
Загина Миодраг Йешич - бивш треньор на ЦСКА, останал в
Коментари Харесай

Загина Миодраг Йешич, треньор на ЦСКА от шампионската 2005 г.

Загина Миодраг Йешич - някогашен треньор на ЦСКА, останал в историята на армейците като селекционер в едни от най-силните им интервали.

Инцидентът се е случил на пътя сред Рума и Ярак в Сърбия, на права права. Автомобилът му се е блъснал в камион, като цялата предна част е отнесена при удара. Само преди 10 дни Йешич е чествал 64-тия си рожден ден.

Йешич е някогашен футболист на Партизан, по-късно играе и в турските Алтай и Трабзонспор. Участвал е и в младежкия народен тим на Югославия, а по-късно има още 8 мача за титулярния състав.

През 1993 година стартира кариерата си като треньор, още веднъж започвайки от Сърбия и преминавайки през клубове в Тунис и Турция.

През 2002-2004 година застава отпред на Славия София, а година по-късно поема ЦСКА.

Сезон 2005 приключва с юбилейна тридесета шампионска купа за алените. На 23 август 2005 година той извежда ЦСКА и до победа против Ливърпул с 0:1 в квалификациите за Шампионската лига.

През 2013 година още веднъж се връща за малко в ЦСКА. Тренирал е и Литекс през 2007-2008 и 2014 година, като им оказва помощ да завоюват Купата на България и две " суперкупи " на страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР