Загадката на Sofia24.bg на 10 август е свързана с един

...
Загадката на Sofia24.bg на 10 август е свързана с един
Коментари Харесай

Той мечтае да стане футболист, няколко пъти попада в ареста, а по-късно става световноизвестен актьор

Загадката на Sofia24.bg на 10 август е обвързвана с един доста известен и обичан артист, продуцент и режисьор, притежател на премия " Гоя “ и две " Европейски кино награди “.Той е номиниран за " Сатурн “, " Еми “ и три награди " Златен глобус “. От 2005 година има звезда на Холивудската алея на славата. Роден е на 10 август 1960 година в испанския град Малага. Познахте ли го? Това е Антонио Бандерас. 

През детските си години испанецът има предпочитание да стане футболист, само че се отхвърля, откакто чупи крайник, когато е 14-годишен. Той е почитател и не пропуща мачове на обичания си тим – " Реал “ (Мадрид).

Тръгва на театрални уроци, а дебютът му като артист е на сцената на родния му град. Там го и арестуват поради осъществяването му в пиеса на немския драматург Бертолт Брехт. Политическата цензура, упражнявана от режима на военачалник Франциско Франко взема решение, че пиесата не е подобаваща за публиката. Бандерас прекарва цяла вечер в полицейския сектор. След това попада още няколко пъти в ареста, до момента в който е на турне из цялата страна с дребната си театрална натрупа.

През 1996 година Антонио Бандерас се развежда със своята брачна половинка Ана Леса след 8-годишен брак. През същата година подписва брак с актрисата Мелани Грифит. Двамата се развеждат през 2015 година. Двамата артисти имат една щерка - Естела дел Кармен, родена 1996 година Тя се появява дружно с майка си в режисьорския дебют на артиста – кино лентата " Луди в Алабама “.

В ранните си години се мести в Мадрид, Испания, с цел да направи опит като артист в испанското кино. Актьорската му кариера стартира с присъединяване му във филмите на Педро Алмодовар – " Laberinto de pasiones “ (1982), " Матадор “, " La Ley del deseo “ (1987), " Жени на ръба на нервна рецесия “ и " Ела, завържи ме! “.

Впоследствие се реалокира в САЩ, с цел да взе участие в американски кино продукции. Първото му присъединяване в холивудски филм е през 1992 година в " Кралете на мамбото “. Любопитно е, че по време на присъединяване си в този филм, Бандерас към момента не говори английски език. През 1993 година взе участие в отличения с премия " Оскар “ филм " Филаделфия “. Следващата година си партнира с Том Круз и Брад Пит в " Интервю с върколак “. През 1995 година се появява в няколко огромни холивудски продукции, в това число и в основната роля във кино лентата на режисьора Робърт Родригес – " Десперадо “.

Една от функциите, с които артистът е най-добре прочут на публиката, е превъплъщението му в героя бандит Зоро във филмите " Маската на Зоро “ (1998) и " Легендата за Зоро “ (2005). Съвместната работа на Антонио Бандерас с Робърт Родригес не завършва с кино лентата " Десперадо “. Също по този начин Бандерас взе участие във филмите на Родригес от трилогията " Деца шпиони “, както и в третата част на трилогията за Мариачи – " Имало едно време в Мексико “. Успехът на Бандерас като Котарака в чизми в " Шрек “ е толкоз огромен, че продуцентите вземат решение да създадат филм единствено за приказния воин.

Бандерас е бил и България в края на 2007 година Той остава в София съвсем два месеца за фотосите на американския екшън " Кодът “. За малко идва в София и брачната половинка му - Мелани Грифит. През 2013 година идва още веднъж в нашата столица за фотосите на " Живи машини “ и " Непобедимите 3 “.

Бандерас печели доста пари от винарната " Анта Бандерас “ в провинцията Бургос в Испания. той също по този начин е и в парфюмерийния бизнес, а ароматите с неговото име са измежду най-продаваните. Актьорът е и обожател на моторите – има в сбирката си едни от най-скъпите марки, както и на надпреварите с тях. Затова през 2010 година влезе в спортния бизнес – пусна собствен тим в надпреварата Moto2.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР