Загадката на Sofia24.bg е свързана с един от най-добрите нападателите

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един от най-добрите нападателите
Коментари Харесай

Той е легендарен футболист и съветник на Зеленски, а днес има повод да вдигне наздравица

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с един от най-хубавите нападателите в историята на футбола. Той е рекордьор по реализирани попадения за  националния тим на Украйна. Познахте ли го? Става въпрос за Андрий Шевченко, който се трансформира в международната звезда, до момента в който играеше за тима на италианския Милан. Той минава при " росонерите " през 1999 година и остава в Милано до 2006 година. С " червено-черния " екип осъществя 175 гола. С Милан той печели всички шампионати на клубно равнище и става притежател на " Златната топка " за 2004 година.

Шева дебютира за първия тим на Динамо (Киев) на 8 ноември 1994 г. срещу Шахтьор. На 1 декември вкарва първия си гол за отбора против Днепър. С киевчани той реализира огромни триумфи. През 1999 г. Шева минава в Милан за 26 млн. долара и още в първия си сезон става голмайстор на Серия А с 24 гола. В идващия сезон още веднъж означи същия брой попадения. 

Андрий печели Шампионската лига през 2003 година, като на финала срещу Ювентус, откакто негов гол е анулиран в постоянното време, отбелязва победната пета дузпа за Милан. През същата година печели и Купата на Италия и Суперкупата на Европа. 

През 2006 година усъвършенства върха за най-скъп трансфер в английската Висша лига след като е притеглен от Челси за 44 милиона евро. В Лондон обаче не му върви, тъй като в 48 мача осъществя 9 попадения.

През лятото на 2008 г. Шевченко се завръща чартърен в Милан, само че е надалеч от най-хубавите си дни. Изиграва 18 мача за първество, като единствено в един от тях стартира като титуляр. През август 2009 г. е договорът му с Челси изтича и той се завръща в Динамо Киев. На 28 юли 2012 г. Шевченко публично поставя завършек на своята кариера във футбола.

С Украйна играе на Световно първенство в Германия през 2006 г. и на Европейското състезание в Полша и Украйна през 2012 г. Той е футболистът с най-вече голове за Украйна – 48. Любопитно е, че той е по едно и също време най-младият и най-възрастният голмайстор в националния тим. Избиран шест пъти за " Футболист на годината " в Украйна. Шевченко е считан за най-хубавия футболист на своята татковина за всички времена. Бил е старши-треньор на националния тим на Украйна и на италиянския Дженоа.

Той е образцов брачен партньор и фамилен мъж. Андрий Шевченко и брачната половинка му Кирстен, която е някогашен модел, имат четири сина. Двамата се женени от юли 2004 година.

Андрий Шевченко беше назначен за самостоятелен консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Тази вест беше оповестена и на уеб страницата на президента на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР