Загадката на Sofia24.bg е свързана с един актьор, известен с

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един актьор, известен с
Коментари Харесай

Той е работил в цирк, а днес е световноизвестен актьор

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с един артист, прочут с функциите си на Джон Торнтън в " Север и юг “, Гай Гисбърн в сериала на БиБиСи " Робин Худ “ и Лукас Норт в сериала " Фантоми “. Той играе Торин Дъбощит в трилогията на Питър Джаксън  " Хобит “. Познахте ли го? Това е Ричард Армитидж, който е роден на 22 август 1971 година в британския град Лестър.

Учил е в начално учебно заведение в Хънкоут, а по-късно и в колежа Брокингтън в Ендърби. Армитидж е учил музика като е свирил на чело в учебно заведение и в локални оркестри. Научил се е да свири и на флейта. Продължил е образованието си в колежа Патисън в Ковънтри, където образованието му включвало също танцуване и актьорско майсторство. Покрил е най-високо равнище на изпитите по музика и британски.

На 17 години се причислява към цирк в Будапеща, с цел да получи самопризнание в британското и американското актьорско общество. След завръщането си в Англия се отдава на кариера в музикалния спектакъл, като играе в редица мюзикъли, в това число и в " Котките “. Записва се в Лондонската акадeмия за музика и трагични изкуства, с цел да учи актьорство. Играе и второстепенни функции в представленията " Макбет “, " Хамлет “, " Дукесата на Малфи “ и " Четирите пекари на Алис “ с Бирмингамския репертоарен спектакъл.

Първата му основна телевизионна роля е Джон Стендринг в драмата " Спаркхаус “.

След това той приема разнообразни поддържащи функции в телевизионните продукции " Между чаршафите “, " Студени крайници “, " Последни сили “. През 2004 година Ричард Армитидж за пръв път играе основна роля като Джон Торнтън в акомодацията по романа на Елизабет Гаскел " Север и юг “. 

През 2005 играе Питър МакДъф в " Макбет “, появява се и като Филип Търнър в " Божествената съразмерност “, една серия на " Мистериите на контрольор Линли “. 

През 2006 играе основната роля на Гай Гизбърн в БиБиСи сериала " Робин Худ “. 

Появява се и в двусерийното особено коледно издание на " Викарият от Дибли “ като Хари Кенеди. През 2007 година Армитидж играе моториста Рики Дийминг в детективската драма с Мартин Шоу и Лий Ингълби " Джордж Джентли “.

Появява се и в продукцията " Мис Мери Лойд – Кралицата на музикалната зала “ в ролята на първия ѝ брачен партньор - Пърси Кортни. Играе също Филип Дюран в Ordeal by Innocence “ – акомодация по романа на Агата Кристи. Той се причислява към екипа на " Фантоми “, играе и в драмата " Продължавайки напред “, както и в " Отвърни на удара “. Армитидж е зает и с филмирането на " Хобит “, той се появява единствено като гост-актьор във втория сезон.

Армитидж се появява като нацистки разузнавач Хайнц Крюгер в " Капитан Америка: Първият отмъстител “. Ричард Армитидж е определен за Торин Дъбощит на кастинга за трисерийната продукция " Хобит “. Първият филм от поредицата " Хобит: Неочаквано странствуване “ е пуснат на 14 декември 2012 година. Аримтидж е определен на кастинга за " Черно небе “, като фотосите са почнали през юли 2012 година.

Участвал е и в драма по Шекспировата пиеса " Ричард III “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР