Заев: На Македония не ѝ трябват нови избори, ще загубим

...
Заев: На Македония не ѝ трябват нови избори, ще загубим
Коментари Харесай

Заев: На Македония не ѝ трябват нови избори, ще загубим време

Заев: На Македония не ѝ трябват нови избори, ще загубим време
Не мога да потвърдя, че е реализирано болшинство от две трети в Народното събрание за приемането на конституционните промени по отношение на Договора от Преспа, само че съм оптимист че посредством дебата ще завоюва прогресивният детайл. Това съобщи през днешния ден македонският министър председател Зоран Заев.

Македонският министър председател през днешния ден взе участие в дебата: „ Мостове или стени? Македония и Западните Балкани в Европа “, проведен в границите на Форума за гражданско общество Скопие 2018.

“Никой не може да каже това. Това може да се каже сега на взимане на решения, несъмнено, посредством дебатите в Народното събрание. Вярвам и ще забележим всички дали това болшинство съществува или не. Няма да позволим нищо да се съсипе. Ние говорихме с доста депутати, персонално аз приказвах, а и депутати с депутати и видяхме, че има една добра прогресивно маса от депутати, която е задоволително сериозен претекст и причина да отворим процедурите, както през вчерашния ден направи държавното управление. Аз чакам и посредством градивната част от депутатите депутатите посредством конституционна спор да се основава атмосфера удобна за всички, с цел да може да се образува това квалифицирано болшинство, което би трябвало да се образува по натурален път “, сподели Заев.

Заев също по този начин уточни, че би трябвало да се отстранен всички спекулации за предложение на пари на някои депутати.

„ И по-рано съм казвал, че това би трябвало да се прави в удобна атмосфера, в атмосфера на вдишване на отговорност и решителност за бъдещето на Македония. Ако в действителност сме за НАТО Европейски Съюз, в този момент институциите би трябвало да създадат това посредством Народното събрание. Правителството го направи, в този момент е ред на Народното събрание “, сподели Заев.

Той отхвърли като неточни изказванията, че са обезпечени 82 депутатски гласа за конституционните промени и сподели, че процесът не се свежда до математика и цифри, а би трябвало да се води посредством диалози и мотивация, установяване на отговорност.

Премиерът на Македония повтори, че разпорежда всичките си очаквания на Народното събрание, само че като последна опция остават предварителните парламентарни избори.

„ Аз съм оптимист и съм спокоен. Македония живее в историческо време, където жителите имат опцията и правото да вземат решение. Те взеха решение. Вчера държавното управление реши, а в този момент Народното събрание ще реши. Няма връщане обратно, тъй като няма друга опция и опция с изключение на интеграция в Европейски Съюз и НАТО “, сподели министър председателят Зоран Заев.

Според него Македония няма потребност от нови избори.

„ Според обществеността това е вид. Истинският вид е Народното събрание. На Македония не ѝ би трябвало да прахосва нови два-три месеца и всички знаят в случай че отидем на избори кой ще завоюва и какво болшинство ще има – че ще бъде от две трети. Само че два-три месеца ще са си отишли. Не би трябвало и един ден да прахосваме на страната. Сроковете са ясни. “/БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР