Заетостта в сивата икономика в България е с 0.04 процентни

...
Заетостта в сивата икономика в България е с 0.04 процентни
Коментари Харесай

Сивата заетост в България е с 0.4 процентни пункта под средната в ЕС

Заетостта в сивата стопанска система в България е с 0.04 процентни пункта под междинната в Европейски Съюз. Това се разбра от думите на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков пред конгрес на КНСБ.

По данни на Международната организация на труда делът на лицата в неофициална претовареност у нас е 15.9% при приблизително ниво за Европейски Съюз - 16.3%, уточни Петков, представен от пресцентъра на ведомството. Той означи, че изследвания улавят наклонност за понижаване на % на недекларирания труд и сивата стопанска система в
България и това се отчитало и от Европейската комисия, която отстрани рекомендацията към страната за понижаване на размера на недекларирания труд в характерните рекомендации в европейския учебен срок.

В последния отчет на Брюксел от преди ден обаче тази рекомендация участва. В него България е съветвана през 2019 година и 2020 година да усъвършенства събирането на налозите върху труда и изключително на осигуровките, посредством целенасочени ограничения. Според документа има доказателства, че недекларираният труд остава предизвикателство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР