Заетостта ще продължи да се увеличава и поне през първото

...
Заетостта ще продължи да се увеличава и поне през първото
Коментари Харесай

Заетостта в България ще расте и през първото тримесечие на 2020 г.

Заетостта ще продължи да се усилва и най-малко през първото тримесечие на 2020 година, сочи ново проучване на ManpowerGroup. Един от всеки 10 работодатели ще търси нови чиновници през този интервал, до момента в който едвам 6% плануват съкращения. Болшинството от участвалите в анкетата 623 компании не чакат забележителна смяна на броя на работещите.

Така чистата прогноза за заетостта, която се получава при изваждането на броя на фирмите, които възнамеряват да намалят броя на работещите си, от броя на тези, които ще го усилят, е +7%, показват от компанията. Така позитивната прогноза се резервира на същото положително ниво както по отношение на първото тримесечие на тази година, по този начин и през последното.
 Рекордна претовареност и растящо неодобрение. Какво се случва на пазара на труда в Европа?
Рекордна претовареност и растящо неодобрение. Какво се случва на пазара на труда в Европа?

Новите работни места трансформират Стария континент

Показателят е най-силно положителен в минното дело (+13% през първите три месеца на 2020 г.), което е повишаване от 12 процентни пункта по отношение на същия интервал на тази година. На второ място остава финансовият бранш с +12%, където въпреки всичко се следи намаляване от 20 процентни пункта на годишна основа, а трети с по +11% са производството (ръст от 1 прочие пункт) и транспортният бранш (ръст от 6 процентни пункта).

Разбивката по райони демонстрира, че търсенето ще остане най-силно позитивно във Варна с +13% през първото тримесечие на идната година, което е повишаване от 4 процентни пункта на годишна основа, който е следван от София и Пловдив с +8%. В Бургас растежът ще е колкото приблизително за страната, а под медианата остава Русе с +3%.
 В Германия заетостта е на рекордно равнище. Но фирмите са
В Германия заетостта е на рекордно равнище. Но фирмите са " гладни " за още служащи

Недостигът на работна ръка в най-голямата стопанска система в Европейски Съюз остава на високо равнище

" Настроенията на работодателите на пазара на труда в България остават оптимистични и фирмите във всички промишлености и райони възнамеряват по-скоро да усилят, в сравнение с да понижат равнищата на претовареност ", показва в прессъобщение ръководещият шеф на ManpowerGroup Балкани Александър Хангимана. " Също по този начин виждаме, че компании от разнообразни браншове започнаха все по-често да се обръщат към различни решения, да вземем за пример аутсорсинг на характерни задания, в опит да се оправят с неналичието на гении и това е една от главните аргументи за техния оптимизъм. "

Най-много ще се усили търсенето на работна ръка от огромните компании в България. При тях чистата прогноза за заетостта пораства с 2 процентни пункта, до +22%. При приблизително огромните бизнеси, за които работят сред 50 и 250 души, знакът е на равнище от +8%, а за дребните и микропредприятията - +7 и +4%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР