Заетостта на хотели в Египет може да нарасне от 43%

...
Заетостта на хотели в Египет може да нарасне от 43%
Коментари Харесай

Хотелите в Египет ще работят на половин капацитет през цялата 2021 година

Заетостта на хотели в Египет може да нарасне от 43% на 62% през 2021 година, съгласно разбор на хотелския пазар MENA (Близкия изток и Северна Африка) от Colliers International. Той дава прогноза за оползотворяването на потенциала на груповите места за настаняване за основни пазари в 24 страни от макрорегиона.

„ Пандемията COVID-19 продължава да оказва напън върху туристическия бранш, а държавните управления и туристическият отрасъл търсят път към стабилно възобновяване “, се споделя в документа. " Тъй като рестриктивните мерки за придвижване и интернационалните пътувания започнаха да се улесняват, следеният и пореден напредък ще бъде от основно значение за реализиране на предпандемичното равнище на развиване. "

В Египет Colliers предвижда, че туристическите центрове в Хургада и Шарм ел Шейх ще имат 88% и 78% растеж в заетостта спрямо 2020 година По този метод заетостта на хотелите през 2021 година ще бъде надлежно 48% и 43%. През 2020 година тази цифра беше 24% и 23%.

Най-бързо ще се възвърне зареждането на обекти в Александрия. През 2021 година може да не е 62% (+ 38% до 2020 г.). Хотелите в Кайро ще могат да доближат 43% (+ 53% до 2020 г.).

В същото време прогнозата на Colliers допуска по-бързо възобновяване на пазарите на ОАЕ и Саудитска Арабия.

Очевидно емирствата ще се възползват от подготовката и провеждането на ЕКСПО 2020. Освен това Dubai Creek, Festival City, Sheikh Zayed Road, Dubai Marina, JBR и Palm Jumeirah ще бъдат водачите.

Степента на претовареност на постройките на тяхна територия ще бъде 65-67%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР