Заемите за собствен капитал ви позволяват да вземете заем от

...
Заемите за собствен капитал ви позволяват да вземете заем от
Коментари Харесай

Какво най-много трябва да вземете назаем със заем за собствен капитал?

Заемите за личен капитал ви разрешават да вземете заем от вкъщи си — и нормално при по-нисък лихвен % от лихвите по кредитни карти, персонални заеми и други финансови продуктова оферта. Това прави жилищните заеми образован метод за заплащане на поправки или, в доста случаи, даже за погашение на дълг.

Ако сте били в дома си дълго време и сте натрупали доста капитал, те също могат да дойдат в обилни количества — от време на време десетки или даже стотици хиляди.

Но има разлика сред това, което можете да вземете назаем от вкъщи си, и това, което би трябвало. Обмисляте ли да вземете жилищен заем? Ето какъв брой би трябвало - и не би трябвало - да заемате.

Започнете да проучвате вашите най-хубави варианти за жилищен заем тук.

Каква е най-голямата сума, която би трябвало да вземете назаем с жилищен заем?

Повечето кредитори ще ви разрешат да заемате единствено сред 80% и 90% от цената на вашия дом — минус настоящото ви салдо по ипотечен заем.

Това значи, че в случай че вашият дом е оценен на $500 000 и имате ипотечно салдо от $210 000, евентуално бихте могли да заемете $240 000.

Ако не сте сигурни каква е цената на вашия дом е, можете да се консултирате с вашия локален оценителски регион. Само имайте поради, че вашият заемодател евентуално ще поръча нова оценка, когато кандидатствате, тъй че крайният брой може да е малко по-различен.

Сега, откакто знаете какъв брой можете да заемете, ще желаете да помислите какъв брой би трябвало да заемете - тъй като колкото повече заемате, толкоз по-висок е рискът.

„ Заем против вашият дом може да бъде добър вид, в случай че се подхожда отговорно, само че с всеки заем има риск “, споделя Стив Камински, началник на отдела за жилищно кредитиране в TD Bank. „ Къщата ви се употребява като поръчителство. Ако не съумеете да платите, кредитор може да стартира процедура по забрана и вие да загубите дома си. “

Поради тези аргументи би трябвало да заемате единствено това, от което се нуждаете и можете умерено си разрешават да изплатят. Заемите за личен капитал са заеми с закрепен лихвен %, тъй че каквото и да вземете назаем, ще бъде разпределено в периода на заема ви на равни заплащания. Обикновено можете да избирате условия сред 10 и 30 години, като 30-годишните жилищни заеми имат най-ниските месечни вноски.

В горния образец, в случай че сте взели назаем $240 000 при лихвен % от 8,75% (текущият лихвен % за жилищни заеми в наши дни), ще имате заплащане от $1931 на месец. Не забравяйте, че това заплащане е в допълнение към заплащането, което вършиме и по главната си ипотека, тъй че се уверете, че имате задоволително приходи, с цел да покриете и двете в обозримо бъдеще.

Ребека Аурам, консултант по ипотечните заеми в Seniors Lending Centre, предлага месечните ви жилищни разноски — в това число ипотечни заплащания, налози и комунални услуги — да бъдат 44% от брутния ви приход или по-малко.

Научете днешните най-хубави лихвени проценти по жилищни заеми тук.

Помислете и за другите такси за жилищни заеми

Имайте поради, че месечната вноска не е единственият разход, който ще пристигна с вашия жилищен заем. Има също по този начин разноски и такси за затваряне. Според Rocket Mortgage разноските за закриване на характерен жилищен заем са сред 2% и 6% от общата сума на заема.

Въпреки че някои заемодатели ще ви разрешат да включите тези разноски в салдото на заема си, това значи заемане повече и по този метод заплащат повече в дълготраен проект. Това също по този начин усилва месечното ви заплащане и риска от евентуална забрана. Както споделя Awram, „ Никога не желаете да заемате повече, в сравнение с можете да си позволите. “

Долната линия

Въпреки че множеството кредитори ще ви разрешат да заемате сред 80% и 90% от личния капитал, който сте построили в дома си, значимо е да разберете, че колкото повече заемате, толкоз по-висок е рискът. Ще би трябвало да се уверите, че можете да поберете както заплащанията по ипотечния заем, по този начин и заплащанията по заема за личен капитал в бюджета си, преди да вземете този тип заем, а има и някои спомагателни такси, които би трябвало да имате поради. Както при всеки тип заем, би трябвало да сте сигурни, че сте разбрали в какво се захващате авансово, с цел да можете да вземете вярното решение за вашите финанси.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР