Заемащият второ място в световната ранглиста по тенис испанец Карлос

...
Заемащият второ място в световната ранглиста по тенис испанец Карлос
Коментари Харесай

Алкарас си пожела Джокович на финала в Рим

Заемащият второ място в международната класация по тенис испанец Карлос Алкарас съобщи, че се надява да продължи съперничеството си против първия в класацията сърбин Новак Джокович на шампионата в италианската столица Рим. Двамата може да се срещнат за първи път тази година, в случай че доближат до финала на конкуренцията.

Контузии, както и отсъствието на Джокович от надпреварите в Съединени американски щати, не разрешиха двамата тенисисти да се изправят един против различен по-често.

Алкарас ще изпревари сърбина на първото място в международната класация след шампионата в Рим, а 20-годишният испанец желае да тества силите си против Джокович.

" Да бъда на еднакъв шампионат в Новак е ужасно, както и това, че мога да се изучавам от него. Винаги е хубаво, когато вземат участие най-хубавите тенисисти на планетата. Надявам се да се срещнем на финала ", съобщи Карлос Алкарас, за който следва мач от втория кръг против Алберт Рамос-Винолас, а Джокович чака конфликт в третия кръг с българина Григор Димитров.

" Винаги съм казвал, че като почитател на тениса, желая да виждам най-хубавите в света и да се изучавам от тях, тъй като те са образец за всеки ", добави Алкарас, който победи Новак Джокович в три сета в полуфиналите в Мадрид през предходната година при първата им среща на корта.

" Трябва да контролираш себе си и страстите си преди всичко и тогава да се изправиш пред противника. Трябва да избереш вярната такстика във всеки един миг. Това е в действителност мъчно, тъй като имаш секунди сред ударите и по този начин е за всички ", сподели още младият испански тенисист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР