Заемането на пари е важна част от финансовия живот на

...
Заемането на пари е важна част от финансовия живот на
Коментари Харесай

Колко би струвал $50 000 HELOC на месец?

Заемането на пари е значима част от финансовия живот на доста хора. Има безчет способи да вземете пари назаем, в това число кредитни карти, ипотечни и автомобилни заеми. Един способ за заемане на пари, за който някои хора може да не знаят обаче, е кредитна линия за личен капитал (HELOC). HELOC всъщност е втора ипотека, само че вместо да изтеглите еднократна сума, вие можете да вземете пари съгласно потребностите за авансово избран интервал от време.

HELOC имат две съществени етапи. Първата е етапа на изтегляне, по време на която можете да теглите пари, в случай че е належащо. Периодът на изтегляне може да продължи до 10 години. Плащанията през този интервал могат да бъдат единствено върху рента или могат да включват главница и рента, според от изискванията на заема.

Втората фаза е интервалът на погасяване. През това време вие ​​извършвате заплащания назад към заемодателя по график, тъй че общото ви обвързване да се върне на нула до края. Този интервал нормално продължава 20 години, макар че някои кредитори може да изискват балонно заплащане. Това е една от аргументите, заради които има смисъл да сте сигурни, че знаете изискванията на вашия HELOC, преди да заемете парите.

Започнете да пазарувате за HELOC през днешния ден.

Колко би коствал HELOC на стойност $50 000 на месец?

Колко ще плащате всеки месец с HELOC зависи от редица фактори. Най-важните са срокът на заема и лихвата.

Има елементарна формула за пресмятане на месечното ви заплащане за HELOC (или всеки различен заем, в този смисъл). Ето го:

Месечно заплащане = P * [r(1 + r) n] / [(1 + r) n – 1]

P = Сума на главницата ( $50 000)

r = Месечен лихвен % (Годишен % / 12 месеца / 100)

n = Брой месечни заплащания (Срок на заема в години * 12)

За да покажем по какъв начин работи това, ще разгледаме две разнообразни евентуални условия на HELOC и ще използваме формулата нагоре, с цел да определим какъв брой бихте плащали всеки месец. Като средство за съпоставяне ще разгледаме и един жилищен заем, който е сходен на HELOC, само че с еднократен заем, а не с интервал на изтегляне.

Вариант 1: 10-годишна променлива % HELOC на 9,00%

Нека стартираме с HELOC с 10-годишен интервал на погасяване. Ще използваме лихвен % от 9,00%, което е междинният народен лихвен % на HELOC към 18 октомври 2023 година Докато HELOC нормално употребяват изменчив %, което значи, че вашият лихвен % ще се трансформира с течение на времето, няма метод да се планува по какъв начин процентите ще се промени през идващите 10 години. За този образец ще приемем непрекъсната скорост.

Когато включите заем от $50 000 в горната формула, в последна сметка получавате месечно заплащане от $633,38 по време на интервала на погасяване.

Вариант 2: 20-годишен HELOC с променлива рента при 9%

Този образец има същата ставка, само че погасяването е за по-дълъг интервал от време. Това ще докара до по-малко месечно заплащане от $449,86, само че в действителност в последна сметка ще плащате доста повече като рента като цяло. Не забравяйте да помислите дали по-ниската месечна вноска си коства да плащате повече през целия живот на HELOC.

Получете детайлности за HELOC онлайн през днешния ден.

Вариант 3: 15-годишен личен капитал заем при 8,89%

Изчислението за жилищен заем работи по същия метод като HELOC. За 15-годишен заем с лихвен % от 8,89% (средната национална стойност за 15-годишни заеми към 18 октомври 2023 г.), месечната вноска ще бъде 503,87 Щатски долар.

Заемите за личен капитал нормално имат закрепена ставка, което значи, че няма да се постанова да се тревожите за съмненията на вашата ставка.

Причини да употребявате HELOC

Има няколко евентуални приложения за HELOC. Някои от по-често срещаните включват:

Извършете ремонт на семейството

Вземането на заем против къщата ви, с цел да извършите къщата по-добра, е отлично приложение за HELOC. Това може да значи всичко - от замяна на бойлер за топла вода до ремонт на баня или кухня. Това освен може да направи дома ви по-удобен за живеене, само че в последна сметка може да усили цената на препродажбата на вашия дом, когато решите да продадете.

И в случай че извършите избрани поправки, може също да можете да приспаднете лихвените заплащания по заема във вашата данъчна декларация.

Плащане за незабавни случаи

Понякога животът ви хвърля криви топки. Независимо дали става въпрос за здравно положение или главен ремонт на автомобил, HELOC може да се употребява за заемане на пари за заплащане на разноски, които не можете да си позволите да покриете от джоба си.

Бизнес разноски

Ако имате дребен бизнес, HELOC може да бъде метод да покриете някои разноски за него. Въпреки това, не забравяйте, че доста компании се провалят и вие към момента ще бъдете на куката за всички пари, които вземете назаем. Уверете се, че сте го обмислили изцяло, преди да отворите HELOC за задачите на бизнес разноските.

Получете повече информация за HELOCS и заемите за личен капитал тъкмо в този момент.

Долната линия

HELOC е метод да вземете пари назаем против личния капитал във вашия дом - и може да бъде образован метод да го извършите, като се има поради, че днешните проценти по кредитни карти и персонални заеми нормално са доста по-високи от това, което бихте получили с HELOC. Но преди да извършите този ход, значимо е да знаете по какъв начин ще наподобяват заплащанията ви по-късно. За благополучие, има елементарна формула, с цел да разберете какъв брой ще дължите месечно, въз основа на изискванията на вашия заем и какъв брой заемате.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР