Заем от 200 млн. евро от Банката за развитие на

...
Заем от 200 млн. евро от Банката за развитие на
Коментари Харесай

НС одобри заем от 200 млн. евро от Банката за развитие на Съвета на Европа

Заем от 200 млн. евро от Банката за развиване на Съвета на Европа за интервала 2014-2020 година утвърди Народното събрание. Депутатите ратифицираха рамковото съглашение за него, което е обвързвано с националното съфинансиране по оперативните стратегии, изпълнявани със средствата от Европейски Съюз.

Гратисният интервал е пет години, парите ще се усвояват на траншове, а средствата ще бъдат планувани в бюджета за съответната година. С тях ще се покрие националното съфинансиране на капиталови планове по оперативните стратегии "Региони в напредък 2014-2020 ", "Развитие на човешките запаси 2014-2020 " и "Науки и обучение за образован напредък 2014-2020 ".

Българска социалистическа партия изрично се опълчи на тегленето на нов заем. Румен Гечев обърна внимание, че от едно от приложенията излиза наяве, че част от сумата ще отиде за мигранти Пред бюджетна комисия зам.-финансовият министър Кирил Ананиев Кирил Ананиев е длъжностен министър на финансите в кабинета на Огнян... към профила регистрира 12,700 милиарда лева фискален запас към края на месеца, от кое място накъде ще теглим заем, изиска пояснение от ръководещите социалистът. Гечев напомни, че Народно събрание е гласувало към този момент 16 милиарда лева заем и в този момент се желае утвърждението на депутатите за още 200 млн. евро. Вкарвате идващите генерации в нови задължения, предизвести Гечев.

Заемът е за тази част от оперативните стратегии, от плановете по тях, които България наложително си заплаща, за национално съфинансиране, подсети му Петър Петров от Обединените патриоти. От ГЕРБ подчертаха, че остатъкът във фискалния запас има напълно друго предопределение - да подсигурява стабилността на банковата система, за покриване на недостиг и погасяване на отговорности по външния дълг.

Отпускането на заем при съфинансиране на планове, изпълнявани със средства на Европейския съюз, е инструмент за поддръжка на бенефициентите по европейските структурни и капиталови фондове, само че и механизъм за надзор при разпределение на средствата за допустимите планове, са причините на вносителя - Министерският съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР