Заем, обезпечен с автомобил, може да бъде получен от различни

...
Заем, обезпечен с автомобил, може да бъде получен от различни
Коментари Харесай

Къде да получим кредит срещу залог на автомобил?

Заем, гарантиран с автомобил, може да бъде получен от разнообразни места – заложна къща, коли, банка и организация за микрофинансиране. Има две форми на поръчителство – със опазване на правото на прилагане на МПС и без него. В първия случай притежателят на автомобила трансферира собствеността на заемодателя, а във втория – самия автомобил. Нека поговорим за сходно кредитиране по-подробно.

Какво е заем против залог на автомобил?

Колата, оставена като поръчителство, е гаранция за погашение на дълга. В случай, че кредитополучателят реши да не върне парите на кредитора, последният ще може да продаде транспортното средство и да изплати дълга с приходите.

Размерът на заема, който е разполагаем на кредитополучателя, зависи от пазарната стойност на автомобила – колкото по-висока е тя, толкоз повече пари можете да получите. В същото време един допуска по-голям предел от заемите на банковите или небанкови институции, предоставящи заеми на пазара.

При залог на автомобил кредитополучателят избира заемодател и подава заявление. Това може да бъде направено както на формалния уеб страница на институцията, по този начин и персонално – в офиса на компанията. Средното време за разглеждане на едно заявление варира сред няколко дни – от време на време може да бъде по-малко или повече.

Как работят заложните къщи със залог на автомобил?

Първо би трябвало да намерите заложна къща, която прави изцяло легална активност и има добър имидж.

Можете да отидете персонално в заложната къща, с цел да попълните заявление и да проведете прелиминарен диалог, в който да научите цялостните детайлности за отпущането на заем против залог на автомобил.

Специалистите ще преценяват положението на вашия автомобил и ще ви осведомят какъв брой пари могат да ви дадат за съответния модел.

Ако изискванията ви устройват, следва и самото завършване на договорката. Ще ви осведомят за точната сума на заема, срокът му на погасяване, какъв брой пари би трябвало да върнете на заемодателя, в това число лихвата, сумата на санкциите, които ще би трябвало да бъдат платени при положение на закъснение, разпоредбите за предварително погасяване и всичко останало, което ви интересува.

Когато изплатите тялото на заема и лихвата по него, колата ще ви бъде върната.

Колкото до опциите за приемане на по-голяма сума, за използвана кола, да вземем за пример, ще получите по-малко пари, в сравнение с за чисто нова. Информирайте се тъкмо какъв е лихвеният % по заема и преценете дали заемът ви излиза преференциален и можете да го поемете като спомагателна финансова тежест.

Ако мислите, че няма да имате проблеми с изплащането на заема, тогава можете да сключите договорката с чиста съвест.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР