Заедно със стандартния модел на електромобила се предлага и модел

...
Заедно със стандартния модел на електромобила се предлага и модел
Коментари Харесай

Tesla работи върху усилвател за волан без механична връзка на волана с колелата

Заедно със общоприетия модел на електрическия автомобил се предлага и модел с волан, като на болидите от Формула 1 , което провокира учудването само че някои купувачи. Сега интернет-изданието Electrek разгласява информация, че новият вид волан ще се комбинира с въвеждането на усилвател с прогресивна характерност. Илън Мъск съобщи, че това може да отнеме няколко години.

Това е нов вид ръководство на електрическия автомобил, при което няма механична връзка сред кормилото и колелата. Това не е нещо ново в автомобилната индустрия и системите за интензивно подкрепяне на лидера се употребяват все по-често. Представените неотдавна модели Tesla Model S с новия вид волан имат закрепен коефициент на увеличаване на завъртането на кормилото с съразмерност 14:1. Но при ръководство на електрическия автомобил при ниски скорости, това съответствие не е комфортно за лидера.

При закрепен коефициент на увеличаване, шофирането на хлъзгав път става мъчно и се основават условия за пораждане на катастрофи. Също по този начин този вид волан с закрепен коефициент на увеличаване не е изключително комфортен, когато да вземем за пример се тегли някакво ремарке с електрическия пикап Cybertruck. Въвеждането на механично увеличаване с променлива и прогресивна характерност изисква потреблението на прекомерно комплицирана система от зъбни предавки или като опция, вид без механическа връзка с колелото. Tesla си е сложила цел да сътвори надеждна система от втория вид, което би трябвало да стане през идващите две-три години. Разбира се, купувачите ще имат опция да си вземат електрически автомобил с елементарен волан или версия с волан като от Формула 1.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР