Заедно с всички многобройни културни събития, които се случват в

...
Заедно с всички многобройни културни събития, които се случват в
Коментари Харесай

Международен фото салон Пловдив 2023


Заедно с всички многочислени културни събития, които се случват в античния град под тепетата през годините, своето справедливо място измежду фотографската общественост и приятелите на това превъзходно изкуство завоюва Международния Фото Салон Пловдив. През 2023-та, той ще чества 10-годишен празник.

„ Ние сме са горди и признателни за поддръжката на Община Пловдив и на всички “виновни ” и забъркани през тези 10 години – на интернационалната и национална фото федерации (FIAP и НСФА), приятелите на салона от братска Гърция (HPS), многочислените ни сътрудници от страната и чужбина, и най-важните – всички участници, посочили творчеството си в нашия град  досега. Без тях създателите и тяхното ентусиазъм, както и желанието им да споделят фрагментите си и да се съревновават в името на светлината, няма по какъв начин МФС Пловдив да е това, което е! Един все по-богат на облици трезор на красиви фотографии от целия свят. И дано да честваме #заедно! “, споделят уредниците от „ Рефлекси “ ООД.

Десети Международен фото салон Пловдив 2023 е отворен за присъединяване!

Фото салон Пловдив 2023 още веднъж е под патронажите на FIAP, HPS и НСФА „ Янка Кюркчиева “ и с поддръжката на община Пловдив. Събитието е част от Културния календар на града за 2023 година

„ Каним всички експерти и фенове на фотографията, да споделят най-въздействащите си фрагменти в юбилейното ни издание. И тъй като сме едно от харесваните интернационалните фотографски събития провеждани в България, нас продължава да ни радва, че виждаме от ден на ден и по-добри родни създатели измежду многото мощни участници от близки и далечни страни и континенти “, допълват още уредниците.

Шест са разделите по традиция:

                1. Отворен, черно-бяла снимка

                2. Отворен, цветна снимка

                3. Природа

                4. Фотожурнализъм (TRAD)

                5. Портрет и тяло

                6. Градски живот

Петчленно жури от 3 разнообразни страни ще избере най-хубавите фотографии. Голямата премия, КУПАТА на изданието, почетната тапия на Община Пловдив, както и общо над 150 награди, ще отидат при най-хубавите произведения и техните създатели. Сред тях има и награди, които не са за произведения, а за общо показване – това са плакетите за: Най-добър задграничен автор; Български автор; Пловдивски създател и Фото клуб.

Поканата към млади създатели за присъединяване е отправена към младежи от 16 до 21 година Те вземат участие без такса в до 2 раздела по персонален избор. След привършване на всички стадии от салона обичайно се издава първокласен, печатен А4 албум (оценяван до в този момент с 5 звезди на FIAP), в който влизат всички наградени, както и висок % от фотографиите – финалисти.

С поддръжката на община Пловдив и ОИ „ Старинен Пловдив “ ще се проведат няколко изложения навън и в закрити пространства. Първата галерия и награждаването още веднъж ще е на площад „ Римски стадион “ през месец август 2023.

                Крайния период за присъединяване е 15 май 2023

Пълен правилник, календар, такси и промоции, жури, награди и формуляри за онлайн присъединяване ще намерите на: http://www.photosalon-plovdiv.com/

За контакт: Антон Савов, ЕFIAP, ESFIAP, член на УС На НСФА „ Янка Кюркчиева “ и секретар за връзка с FIAP за България.

На всички участници – добре пристигнали и триумф!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР