Заедно с първия сгъваем смартфон на компанията Pixel Fold, Google

...
Заедно с първия сгъваем смартфон на компанията Pixel Fold, Google
Коментари Харесай

Alphabet ще представи постижения в областта на ИИ на Google I/O, Bard може да стане по-голям и мощен

Заедно с първия сгъваем смарт телефон на компанията Pixel Fold, Гугъл ще показа и нов огромен езиков модел за обща приложимост

Емил Василев преди 25 секунди 1 Сподели

Най-четени

КриптовалутиЕмил Василев - 16:00 | 09.05.2023

Как биткойн може да трансформира България в най-богатата страна в света

КриптовалутиЕмил Василев - 14:31 | 09.05.2023

Съединени американски щати може да банкрутира на 1 юни, ето какъв е пътят пред криптовалутите

ТелефониТеодора Александрова - 21:55 | 08.05.2023

Гугъл работи върху отстраняването на един от най-големите проблеми на Android

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Alphabet ще показа голям брой актуализации на артикули с изкуствен интелект на конференцията си Гугъл I/O, чието начало е планувано за през днешния ден. Въпреки че компанията надали може да си разреши да не приказва за изкуствения разсъдък (ИИ) на тазгодишната конференция, тя също по този начин е под напън да покаже водачество в региона, с цел да не отстъпи контрола на партньорството OpenAI-Microsoft.

След внезапния триумф на ChatGPT, Microsoft ускори партньорството си с OpenAI с многогодишна инвестиция за милиарди долари и работи нападателно за включването на услуги с ИИ в своя пакет от артикули.

От друга страна, Alphabet се счита за изоставаща, като нейният чатбот с изкуствен интелект Bard се сблъска с няколко усложнения при стартирането си, а разпространяването му беше извънредно постепенно. Това може да се промени, защото компанията се стреми да показа доста актуализации свързани с него на идното си събитие.

Какво да чакаме на Гугъл I/O?

Според CNBC се чака Alphabet да се концентрира върху ИИ и по какъв начин нейните артикули „ оказват помощ на хората да доближат цялостния си капацитет “. Според документите, с които се е срещнала медията, Гугъл ще показва „ генеративни прекарвания “ на интервенциите Bard и Search благодарение на ИИ.

Това евентуално ще включва потреблението на Bard, с цел да се показва неговата полза в региона на кодирането, математиката и логическото мислене, показвайки, че ИИ е на равнището на своя сътрудник ChatGPT. В отчета на CNBC обаче се споделя, че Гугъл ще показва и опита на ИИ в следването на подсказки на корейски и японски език.

Експертните знания по голям брой езици идват от неговия огромен езиков модел за обща приложимост, PaLM, усъвършенствана итерация, която ще бъде показана на конференцията. PaLM2 поддържа повече от 100 езика.

През март тази година компанията пусна и пробен инструмент – доста по-мощна версия на Bard. Вътрешно Гугъл работи върху версия на Bаrd, която ще употребява по-голям набор от данни, а също по този начин тества версии, наречени „ Big Bard “ и „ Giant Bard “, надлежно „ огромен “ и „ великански “ Bard.

Подобно на Microsoft, от Гугъл също се чака да усъвършенства потребителското прекарване, откакто включи изкуствен интелект в своите артикули като Sheets, Slides и Meet, които стартира да популяризира измежду лимитирани групи консуматори от март тази година.

Очаква се също по този начин Гугъл да актуализира разпознаването на изображения в Гугъл Lens и да разреши на потребителите да търсят благодарение на камера и глас.

За тези, на които им е писнало от новините за изкуствения разсъдък, компанията е възнамерявала и показване на първия си сгъваем смарт телефон на събитието – Pixel Fold, за което към този момент съобщихме.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР