Заедно с партньорите си САЩ ще започнат работа по подготовката

...
Заедно с партньорите си САЩ ще започнат работа по подготовката
Коментари Харесай

Байдън: Започваме обучението на украински пилоти за Ф-16

Заедно с сътрудниците си Съединени американски щати ще стартират работа по подготовката на украински водачи за ръководство на изтребители от четвърто потомство, в това число Ф-16. Тя ще се организира на територията на страните от Европа. Това разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в границите на тирада в академия на Военновъздушни сили в щата Колорадо, оповестена на формалната интернет страница на Белия дом.

" Само преди няколко седмици бях с президента Зеленски в Хирошима за срещата на Г-7. Казах му, че ще работим с нашите сътрудници, с цел да стартираме да образоваме украински водачи в Европа за ръководство на изтребители от четвърто потомство, в това число Ф-16, тъй че Украйна да може да се отбрани през днешния ден и в бъдеще. Желязната решителност на украинския народ да живее свободно в никакъв случай няма да бъде пречупена. Те са невероятни: елементарни дами и мъже, които се борят, дават живота си за страната и фамилиите си. И поддръжката на американския народ за Украйна няма да се колебае. Винаги сме защитавали демокрациите – постоянно “, съобщи Байдън в речта си, съобщи " Фокус ".

В същото време американският президент също по този начин означи, че Съединени американски щати и коалиция от 50 страни работят за даване на Украйна на " историческа помощ ".

По-рано няколко европейски страни, Канада и Съединени американски щати показаха предпочитание да образоват украински водачи за ръководство на изтребители F-16. В рамките на срещата на върха на Г-7 в Хирошима президентът на Съединени американски щати удостовери желанието на Вашингтон да се причисли към тази самодейност.

Точната дата на началото на образованието не е известна. Въпреки това Полша към този момент е изготвила график за образование на украински водачи на F-16. Също по този начин, съгласно известия в медиите, Обединеното кралство също ще се включи в образованието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР