Заедно с него, по същия казус, бяха изслушани и останалите

...
Заедно с него, по същия казус, бяха изслушани и останалите
Коментари Харесай

Заместник на Зартова: Секретарката ѝ е казвала, че Божанов е идвал в СРП, аз не съм го виждал

Заедно с него, по същия проблем, бяха изслушани и останалите трима бивши заместител районни прокурори, които напуснаха постовете си на 14 февруари. Зартова направи това в същия ден.

Преди съвещанието стана ясно, че Георгиев е подал редица документи - описи от следствие, данни от инспекции и други.

На чуването участва и юрист Александър Червеняков, чието име бе упоменато паралелно с това на апелативния прокурор Радослав Димов и по отношение на изказвания на гръцки предприемач. Александър Червеняков сподели, че познава Димов от години, прибавя Българска телеграфна агенция.

Преди време е получил позвъняване от човек, който се показал, че звъни от името на Димов. Червеняков му споделил, че се познава добре с Димов и в случай че нещо има да му каже, може да му звънне персонално. Повторно позвъняване не постъпило.

След чуването Червеняков отхвърли да приказва с публицисти.

На собствен ред пред членовете на колегията Борислав Георгиев описа за убийството в село Лозен, станало през август предходната година. Той уточни, че е работил по следствието и не е имало никакви нарушавания по каузи, които имат връзка с този случай.

Георгиев описа и за инспекцията, която бе направена през февруари персонално от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Няколко дни по-късно Зартова споделила на заместниците си, че е решила да подаде оставка. Те дали отговор, че обмислят да създадат същото.

Той уточни, че четиримата се разграничават в избрани аспекти във връзка с Зартова за това по какъв начин да се работи в районната прокуратура.

Георгиев сподели, че не познава Мартин Божанов и в никакъв случай не го е виждал. Познава единствено адв. Велимир Атанасов, с който имал единствено служебни връзки.

След убийството на Божанов е направена инспекция в Софийска районна прокуратура (СРП) и по този начин се е получил лист с 25 каузи, уточни Георгиев.

Той уточни, че не е хазартна персона, не е стъпвал в казино, само е пускал тото.

Георгиев си спомни, че секретарката на Зартова е казвала, че Божанов е идвал там. В момента в СРП се работи умерено, сподели още той. От друга страна сега имало терзание у част от сътрудниците му да подписват постановления за покачване на обвиняване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР