Заедно с Макметал Холдинг да научим децата си как да

...
Заедно с Макметал Холдинг да научим децата си как да
Коментари Харесай

Децата и каузата за разделно изхвърляне на отпадъци – една добра идея

Заедно с Макметал Холдинг да научим децата си по какъв начин да пазят природата – нейното бъдеще зависи от тях! 

Децата и идеята за разделното събиране, и вярното преработване на остарели и ненужни електроуреди - една добра концепция, която може да се реализира на процедура единствено с едно позвъняване на безплатния народен телефон 080014100!

Днешните деца са утрешните възрастни, които ще пазят природата чиста!

„ Децата са като гъби “, споделят възрастните хора, „ попиват всичко, което видят и чуят - положително, и неприятно “. Съгласни сме изцяло с това изказване, тъй като всеки, който има деца знае, че колкото повече старания влагаме в тях от дребни, толкоз по-осъзнати ще бъдат като възрастни.

Започвайки от песни и игри, преминавайки през взаимни действия и шерване на положителните образци, родителите имат опция да възпитат у децата положително отношение към другите хора, както и към околната среда – тематика, която става все по-важна в световен проект.

По отношение на опазването на природата, едно от първите неща, на които можем да научим децата у дома, е разделното събиране на боклуци. Това е елементарно и даже занимателно, когато е превърнато в домакинска фамилна полуигра, в която децата ще се включат с готовност.

Ако желаете да започнете този диалог с децата си, само че не знаете от кое място, ето няколко насоки за облекчение:

Като начало, направете една обиколка из квартала с децата и им покажете изхвърлените остарели електроуреди до контейнерите за разделно събиране на боклуци от опаковки и смесените битови боклуци.

Дали това е вярното място за тях?
Сигурни сме, че бързо ще отговорите с изрично НЕ!

И баба знае, че старите и счупени електроуреди не трябва да се смесват с битовите боклуци и да се оставят безотговорно до кофите за отпадък, тъй като не са биоразградими и съдържат рискови субстанции, които биха могли да замърсят въздуха, почвите и водите, и да навредят съществено на здравето ни.

Този отговор беше елементарен, само че в действителност какво би трябвало да създадем с тях?
Този отговор е още по-лесен – обаждаме се на Макметал Холдинг да ги вземе и рециклира вярно!

Макметал Холдинг,  българска компания, трансформирала преработването на остарели електрически и електронни уреди в своя задача и съществена активност, от години построява и поддържа система за разделно събиране на излезли от приложимост електроуреди.

Системата е основана взаимно с над 20 от най-големите български общини, като броят им се усилва всяка година, а кошчетата на територията на България към този момент са над 10 000, можете да ги намерите на доста места, като Технополис да вземем за пример.

Естествено не всеки може да метне остарелия си ледник на тил и да го занесе в Технополис, това го виждат и най-малките.

Ще бъде по-добре за всички (особено за вашите кръст и достойнство) при положение на негоден или излишен огромен домашен апарат, да запазите желанието си за геройства за по-приятни фамилни моменти и да се свържете с  Макметал Холдинг на безплатния народен телефон  0800 14 100  (без код за обитаемо място) или по имейл на  [email protected] .

Те ще дойдат да го вземат непосредствено от вкъщи ви, в координиран с вас ден и час. В следствие ще го рециклират вярно, а с това ще спестят много въглеродни излъчвания, какъв брой тъкмо можете да изчислите с .

Ето по този начин, давайки този елементарен образец на децата си, всеки от нас може да способства за устойчива смяна на човешкото въздействие върху природата и да трансформира в следен развой замърсяването ѝ. Защото бъдещето на цялата планета в действителност зависи от днешните деца, чието държание и отношение пък зависи единствено от нас, днешните възрастни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР