Заедно с Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бе арестуван

...
Заедно с Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бе арестуван
Коментари Харесай

Любовник издънил кметицата Деси Иванчева за подкупа от 1 млн. евро

Заедно с Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бе задържан и някогашният областен кмет на " Младост " Петко Дюлгеров, който е бил медиатор в договорката от страна на рекетирания бизнесмен Ваклин. В схемата с подкупа обаче е взел участие и четвърти човек, който е бил първият арестуван, само че е предпочел да съобщи четата и да стане предпазен очевидец на Спецпрокуратурата.

Макар самоличността на участника в рекетьорско-корупционната спекулация да се пази от прокуратурата има данни, че въпросният мъж е любовникът на Иванчева - Стефан Дичев. 41-годишният мъж със противоречива бизнес известност е съкровен със арестуваната кметица на " Младост " от към година и за този интервал бизнесът на строителната му компания внезапно е потръгнал. " Стефан построява и ремонтира детски градини, спортни площадки, огради, прави и пътни поправки.

През неговите сдружения минават всички поправки, които Деси Иванчева принуждава огромните строителни компании да правят като дарения на общината, в случай че желаят да получат разрешителни ", разкрива осведомен с корупционната скица в " Младост ". Стефан Дичев е рекетирал десетки предприемачи от името на Иванчева, настояват близки до следствието.

Именно той е индивидът, който афишира на строителния бизнесмен Александър Ваклин, че би трябвало да заплати 1 млн. евро, в случай че желае да му бъде придвижен планът за жилищен комплекс в местността " Камбаните ". Дюлгеров нямал добра връзка с Иванчева, поради което прави няколко срещи на бизнесмена с Дичев. Във съдбовния за кметицата и заместничката й ден, първият задържан е Дичев, който има среща с Дюлгеров в градинката против Военния клуб в в центъра на София, с цел да прибере част от първата вноска по рушвета.

Когато Дичев е арестуван дружно с Дюлгеров, антимафиотите откриват у него 7 000 евро. " Брадата му светна - търкал си е парите за шанс като магураджия ", разказват ареста на любовника на Иванчева криминалистите. Той незабавно се възползвал от предлагането на ченгетата да стане предпазен очевидец и по този начин разкрил цялата скица.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР