Заедно с екип експерти от Общината, д-р Цветан Ценков огледа

...
Заедно с екип експерти от Общината, д-р Цветан Ценков огледа
Коментари Харесай

Кметът на Видин направи оглед на обновени и ремонтиращи се обекти в града /снимки/

Заедно с екип специалисти от Общината, доктор Цветан Ценков огледа основни места в обсега на Централната пешеходна зона, оповестиха от община Видин.
Той е посетил и постройката на Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “, където скоро бе осъществен планът „ Подобряване на положението на просветителната инфраструктура в град Видин “.
„ Минаваме да забележим, тъй като непрекъснато текат инспекции от Министерство на регионалното развитие (Министерство на районното развиване и благоустройството), от заинтригуваните институции по отношение на всички планове, които Общината е стартирала в предходен интервал и завършиха в тази година – да се огледат, да се видят за недостатъци и, несъмнено, да се отстраняват навреме. Това, което мога да ви кажа е, че аз персонално като човек съм изумен, че в България цялото строителство се управлява от един главен закон – Закон за устройство на територията (Закон за устройство на територията), а в последна сметка всички планове, които Министерство на регионалното развитие финансира и в които Видинската община е взела участие, са по Закон за обществените поръчки (Закон за публичните поръчки). Оттук се получава едно много съществено разминаване и с екипа най-вероятно ще създадем съответни оферти до народните представители заплащанията да се правят, откакто приключат всички инспекции на институциите, които са заинтригувани “ – разяснява кметът пред медии. Той означи, че съществуват проблеми по повод осъществяването на обектите: „ Ние си приготвяме един екип, който се споделя „ Инвеститорски надзор “. Защото сега Общината има забележки и те би трябвало да се отстранят и в действителност компаниите, които печелят състезанията и ще работят по тези обекти, ще би трябвало да си свършат добре работата. Оттук-нататък в действителност ще се вършат съществени инспекции, всеки месец, с цел да забележим първо по какъв начин се съблюдават периодите. Защото и с площада, и с тази гимназия особено имахме проблем със периодите. Имаме периоди, в които да се отстранят някои недостатъци, които са открити от контролните органи, тъй че се надявам до края на тази година всичко да е завършило и Община Видин да върви напред самоуверено “. Очаква се да започват доста неща – и санирането на 13 жилищни блока, и построяването на обществени жилища, и реновирането напълно на постройката на Община Видин, и обновяването на Младежкия дом, на пешеходната зона до Спортната зала и други
Д-р Ценков заяви и детайлности за планове, от които се интересуват и които засягат доста поданици, като подмяната на източниците за отопление на твърдо гориво с нови в над 5 000 семейства. Цялата информация по отношение на плана и критериите за кандидатстване ще бъде оповестена на уеб страницата на Общината до месец март следващата година, когато приключат процедурите. Той сподели, че задачата е Видин да се трансформира в един от най-чистите градове в страната. Видинският кмет добави още, че следва до края на идващия месец да бъде определен Изпълнител за възобновяване на Синагогата и на процедура да стартират дейностите, в случай че няма обжалвания.
„ В комисията има трима външни оценители от Агенцията за публични поръчки. Така че да няма никакви подозрения, че Общината ще лобира за един или за различен, тъй като слушам за всевъзможни спекулации “, съобщи кметът. Д-р Цветан Ценков акцентира, че грижата за културно-историческите монументи е измежду най-важните цели: „ Виждате, че успяхме с дребното вероятни средства, които отдели Областната администрация, да почистим към „ Баба Вида “. И означи, че цялата крепостна стена около река Дунав ще бъде почистена, откакто Министерството на културата я трансферира за стопанисване на общината.
Видинският кмет осведоми за подготовката на план за подмяната на осветителните тела в град Видин и останалите обитаеми места, както и за основаването на три нови общински сдружения, като едното ще бъде за непорочност, озеленяване и ремонтни действия, като посочи, че сега се работи доста добре в това отношение.
„ Аз настоявам, че в никакъв случай Видин през последните 30 години не е бил почистван по този метод. А от данъкоплатеца, за остарелия интервал от време компанията вложител, която толкоз доста ни нападна и по правосъден ред, единствено ще кажа, че е източила над 22 милиона лв. “, добави той.
По-късно доктор Ценков се срещна и с ремонтните действия, които се правят на ул. „ Райна Княгиня “, №6 по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Общо 4 са блоковете, които се санират сега и следва да започва работата в още 13 при обезпечаване на финансиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР