Заедно на Терена - една уникална инициатива на фондация Множествена

...
Заедно на Терена - една уникална инициатива на фондация Множествена
Коментари Харесай

Във футбола ни стартира уникална инициатива

" Заедно на Терена " - една неповторима самодейност на фондация Множествена склероза България, взаимно с български футболни тимове - в поддръжка на пациентите с диагноза множествена склероза (МС) и миастения гравис (МГ) започва още в този кръг на шампионата.

Целта на акцията е да се усили информираността в нашето общество за тези две болести. Да се увеличи приемствеността и толерантността към пациентите от близки, другари, сътрудници и работодатели. Да усъвършенства изискванията на живот и труд на хората с тези две болести, посредством подкрепяне на дадени лица в частност и/или посредством дарения към фондацията за реализиране на плановете със основна значителност за тях.

Фондацията търси финансова поддръжка за реализацията на десетки идейни плана, подбудени от потребностите на пациентите. На 22.11.2020 ще се организира първата част от акцията " Заедно на Терена " със сърцатите и подкрепящи пациентите с диагноза Министерски съвет и МГ футболисти от тимовете на Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948. Това ще се реализира в град Пловдив на дуел от 13 кръг сред двата отбора, които ще премерят сили на терена.

" Хората с тези две диагнози са в непрестанен дуел с заболяването. Много постоянно тя дава превес, само че значимото е да останем хора, тъй като всички дружно, даже и освен на терена, можем да понижим сивотата в живота на хората с диагноза. Използвайки тази спортна естрада и огромната публика, се надяваме на финансова поддръжка за реализацията на идейните си планове, с които знаем и имаме вяра, че можем да подобрим качеството на живот на доста от нас ", споделят от фондация Множествена склероза България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР