Заедно да създадем левия съюз на България, за да не

...
Заедно да създадем левия съюз на България, за да не
Коментари Харесай

Движение Бузлуджа в БСП с апел за обединение в единен ляв съюз за изборите 2 в 1

Заедно да създадем левия съюз на България, с цел да не допуснем нов деветоюнски прелом на дясната " сглобка " против българския народ и държавност, приканват бузлуджанци

Идейно придвижване в Българска социалистическа партия " Бузлуджа " излезе с зов за обединяване на всички леви, лявоцентристки и патриотични политически сили в обединен ляв съюз за присъединяване в идните предварителни парламентарни и европейски избори на 9 юни.

" Само по този начин ще създадем действителна обществена политическа опция, която ще се опълчи на нездравословната за България " сглобка " сред партийните представители на икономическото и престъпното задкулисие, на безкрайното продължение на десния, диктуван от непознати сили, Преход, пишат в апела си социалистите от Движение " Бузлуджа ". - Целта на политическия ляв съюз е отбраната на ползите на хората на наемния и интелектуалния труд, на работещите небогати, на дребния и междинния бизнес и кооперациите, на пенсионерите за унищожаване на тежките обществени и районни неравенства, за връщане ролята на страната като регулатор и поръчител на правата на българите против безчинствата на монополите и корпоративния диктат. За гарантиране на демокрацията и свободата. Срещу подмяната и кражбата на вота на българските жители, против цензурата и опитите за пренаписване на историята, унищожаването на родолюбието, традициите и историческата памет, против опитите за реабилитация на фашизма и манталитета на слугинаж във външната и вътрешната политика ".

В апела си социалистите от Движение " Бузлуджа " са безапелационни, че естествената роля на основател и мотор на този ляв съюз е на най-старата и всеобща лява партия Българска социалистическа партия.

" Да изоставим вождизма и разделянето в името на общата ни цел. Историческото време ни притиска. Нужни са смели решения и политическа отговорност, приканват те. - Само дружно, почтено и безрезервно, с обща листа, с обща акция и ясни обществени послания ще върнем доверието на жителите. Време е за Единство. Време е за единство на лявото, в което да влязат всички, които милеят за обществена правдивост и солидарна страна. Заедно да създадем левия съюз на България. Да не повтаряме грешките на нашите прародители от 1923 година - комунисти, социалдемократи, земеделци, които, разединени, не се опълчиха на реакционните сили, бяха разгромени поотделно, беше признат фашисткият Закон за отбрана на страната, бяха неразрешени политическите партии и печатните им издания. За да не допуснем нов деветоюнски прелом на дясната " сглобка " против българския народ и държавност ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР