Задвижена е процедурата за изграждане на новата съдебна палата във

...
Задвижена е процедурата за изграждане на новата съдебна палата във
Коментари Харесай

„Зелена светлина” за изграждането на новата съдебна палата във Варна

Задвижена е процедурата за създаване на новата правосъдна палата във Варна. Висшият правосъден съвет към този момент е притежател на имота на някогашната циркова площадка, където се възнамерява изграждане на новия храм на Темида в морския град. Това стана ясно на брифинг на варненските депутати от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев, Славена Точева и Павел Христов.

Реалното предаване на собствеността ще стане тази седмица. Чрез регионалния шеф ще стартира проектирането. То може да приключи до края на 2023 година, като още тази година могат да стартират началните строителни действия, разгласи Бранимир Балачев. Той дефинира това като огромен триумф на варненските депутати от ГЕРБ-СДС, след, по думите му, близо 8-годишно вървене по тъгите.

Определеният за новата правосъдна палата имот се намира сред булевардите „ Сливница ” и „ Христо Смирненски ”,в непосредственост до Варненския затвор. Разчетите демонстрират, че на терена от към 10 декара може да бъде издигната постройка с 50 хиляди кв. м. РЗП и 1000 паркоместа.

Вследствие на дейности на „ Продължаваме промяната ”, значими за Варна инфраструктурни обекти остават без държавно финансиране и на назад във времето през последните година-две, посочи Павел Христов. Сред спрените планове са доизграждането на автомагистрала „ Хемус ” и проектирането на автомагистрала „ Черно море ”, реализацията на плана за индустриална зона край Варна, разширението на бул. ”Цар Освободител ” и планът за леко метро в града. Спрени са и плановете за новата библиотека и новата постройка на Математическата гимназия, уточни Христов.

Вследствие на въпроси от депутати от ГЕРБ-СДС и оферти на Националното съдружие на общините, към този момент са получени средства за главен ремонт на пътища в общините Аксаково, Аврен и Суворово. От Министерство на регионалното развитие е обезпечено финансиране и за рехабилитация на път в Провадийско, реорганизация на общински пътища в Девня и Ветрино и за ВиК мрежите във Вълчи дол и Дългопол, заяви Славена Точева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР