Задръстванията в Пловдив стават все по-обсъждана тема, особено след затварянето

...
Задръстванията в Пловдив стават все по-обсъждана тема, особено след затварянето
Коментари Харесай

Шофьор на линейка: Движението в Пловдив става все по-натоварено, затруднява работата ни

Задръстванията в Пловдив стават все по-обсъждана тематика, изключително след затварянето на основни улици в Кючука, както и затварянето на сектора на бул. " Христо Ботев " край Централна гара. Натовареният трафик изнервя водачите на коли и те са склонни да не помнят, че колите за спешна помощ са със специфичен режим на придвижване.
Прочетете още
При придвижването си те подават по едно и също време светлинен и специфичен звуков сигнал. Съгласно нормативната база, специфичният режим на придвижване на колите за спешна помощ се употребява единствено при служебна нужда.

Репортер на медията ни се свърза със притежател на частна компания за коли за спешна помощ, които работят дружно със 112.

Той изясни, че напредването в града става все по-трудно. След затварянето на доста сектори в Пловдив, на водачите им се постанова да удължават маршрута си, защото заобикалят през дребни улички. Като различен проблем той уточни това, че не срещат колегиалност на пътя, защото водачите не знаят по какъв начин се дава път.

„ Светофарите на доста места не работят вярно, не срещаме колегиалност на пътя, хората не знаят по какъв начин се дава път на кола за спешна помощ. Много постоянно чакаме с минути, до момента в който участниците в придвижването се реорганизират по този начин, че да успеем да минем. Преди две години направихме клип взаимно с Общината, Министерство на вътрешните работи и Пожарната, с цел да демонстрираме какъв брой значима и виновна е активността, която изпълняваме и да покажем на жителите по какъв начин да указват подпомагане, когато се придвижваме по неотложност ”, разяснява той.

В разследване от затварянето на голям брой улици, напредването на колите за спешна помощ в пиковите часове лишава към 25-30 минути.

„ Това време е ужасно доста в нашата специалност. Случва се при подаден незабавен сигнал сътрудниците да не съумеят да стигнат на време и лекарите не могат да спасят индивида. Най-сложно е напредването в Кючука, както и около Централна гара. В Южен булевардите са тесни, има доста дребни улички, по които мъчно се минава, а откогато разкопаха целия регион е пъкъл. Често вършим нарушавания, с цел да стигнем по-бързо до адресите ”, изясни той.

Трябва да се обърне внимание и на колите за спешна помощ, които са с включени сирени, само че се движат постепенно. Много постоянно се случва да се транспортират пациенти с политравми, деца или бременни дами, които раждат. Случва се и лекарите да са на крайници по време на пътя и да се пробват да спасят човешки живот. В такива моменти се изисква точно и постепенно шофиране.

„ Много постоянно в такива моменти водачите на коли ни свирят и вършат неприлични жестове, защото си мислят, че на нас ни е занимателно да пуснем сирените и да забавяме придвижването. Точно противоположното е – това е една от най-отговорните елементи от работата ни ”, добави той.

TrafficNews приканва жителите да бъдат съпричастни с работата на незабавните екипи и да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътя.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР