Задръстването буквално е невиждано. Единствено ТИР-овете този път се пропускат

...
Задръстването буквално е невиждано. Единствено ТИР-овете този път се пропускат
Коментари Харесай

Българи и румънци тръгнаха на море в Гърция. Опашката на КПП ”Кулата-Промахон” е километрична

Задръстването безусловно е невиждано. Единствено ТИР-овете този път се пропущат по-бързо от леките коли. Опашката е до разклона за село Тополница и Марикостиново, и продължава да се натрупа.
Малко след 11 часа през днешния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " стартира пропускане на туристи на гръцка територия без наложителния карантинен интервал поради COVID-19, оповестиха от Главна дирекция " Гранична полиция ". Това е с близо час по-рано от в началото оповестения час.

На територията на Република Гърция се пропущат единствено жители на Европейския съюз, прецизираха от ГДГП. На жителите на Европейски Съюз, който влизат в Гърция, се правят на инцидентен принцип прегледи от медицински екипи и се вършат проби за COVID-19, споделиха още от там. В случай, че се открият позитивни лица, те могат да се върнат в България или да останат на гръцка територия, само че под 14-дневна карантина.

Още от сутринта преди граничния контролно-пропускателен пункт " Кулата " от българска страна имаше опашка от леки коли. До обяд тя беше километрична, а чакащите бяха туристи от България, Румъния, Германия и други европейски страни, осведоми Българска телеграфна агенция.

Чакащите в задръстването са недоволни. Много българи са тръгнали на отмора в Гърция с аргумента, че „ до момента в който не си изградим пречиствателни станции на морето, няма да отидем на нашето Черноморие”. Заради спрелия трафик главно в дейната лента на Автомагистрала „ Струма” бяха спрени стотици леки коли, в спешната се движеха единствено ТИР-ове. Така в свободната изпреварваща лента се разхождаха кучета, караха се скейтбордове и ролери, риташе се топка, оповестява БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР