Задръстване, час пик, всеки бърза по пътя си и се

...
Задръстване, час пик, всеки бърза по пътя си и се
Коментари Харесай

Учените убеждават: шофьори, слушайте Адел, за да запазите сърцето си здраво

Задръстване, час пик, всеки бърза по пътя си и се чува единствено звукът на клаксони. Такива обстановки се случват всеки ден и всеки водач би трябвало да се сблъсква с тях. Учените обаче са разкрили метод да избегнат автомобилния стрес и по този метод да предпазят сърцето от отрицателните резултати на непрекъснатите нерви. Решението? Най-добре е да слушате песните на Адел зад кормилото!

Учените споделят, че слушането на музика по време на шофиране може да " успокои " сърцето. 

Всички знаем, че шофирането може да бъде доста стресиращо. За страдание не всеки знае, че стресът на пътя има негативно влияние върху сърцето.

Изследванията демонстрират, че стресът е забележителен рисков фактор за развиването на сърдечно-съдови болести и един главен източник на стрес е шофирането. Шофьорите са уплашени както от пътните условия, по този начин и от неумелост. Следователно водачите може да са доста по-склонни да развият сърдечни проблеми, в сравнение с хората, които не карат колата. 

В направено изследване, откривателите оповестяват за резултатите от него, включващо неопитни водачи. Установено е, че слушането на музика по време на шофиране оказва помощ за облекчение на напрежението, което има позитивен резултат върху сърцето.

Какъв е бил опитът?
4 трика за безпроблемно шофиране в градски условия
Перата на чистачките ще ви оказват помощ да паркирате, а вярното състояние на кормилото може да защищити автомобила от съществени последствия прочие..
Прочети повече
Учените наели пет дами доброволци на възраст от 18 до 23 години за проучването. Жените не били опитни водачи, карали кола почти два пъти седмично и имали удостоверение за ръководство от 1-7 години преди началото на изследването.

Учените помолили доброволците да вземат участие в два разнообразни опита. В първия ден те карали 20 минути в час пик по 3-километров маршрут. През този ден участниците не слушали никаква музика в колата по време на шофиране.

На втория ден доброволците изпълнили същите задания, само че с едно изключение: този път слушали инструментална музика.

И в двата случая участниците карали коли, които не имали. Тази мярка е била нужна, с цел да се подсигурява, че стресът от познаването на колата не е понижен.

За да измерят резултатите от напрежението върху сърцето, участниците вя носили монитори за сърдечен темп, които са записвали променливостта на сърдечната периодичност в действително време при всеки случай.
Как да шофирате при поледица? Седем съвета
Почивните дни за Коледа и Нова година са мотив мнозина да възнамеряват пътешестване. Макар тези дни да виждаме повече слънце и пътните условия...
Прочети повече
Изследователите анализирали както обстановките, по този начин и резултатите от измерванията на сърдечната периодичност. На тази основа те разкрили, че слушането на музика по време на шофиране в стресови условия облекчава напрежението. 

Резултатите от опитите също демонстрират, че слушането на релаксираща музика в действителност може елементарно да предотврати ескалация на напрежението и да има позитивен резултат върху сърцето. Музиката понижава съмненията в сърдечната периодичност, което с течение на времето може да помогне за отбягване на съществени здравословни проблеми.

Какво да слушате в колата?

Резултатите от проучването демонстрират, че равнищата на стрес на водачите понижават, когато слушат инструментална музика по време на шофиране - инструментални версии на пиано на песните на Адел и песните на Еня. Филмовата музика също е страхотна. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР