Задочен спор на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на финалната права на

...
Задочен спор на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на финалната права на
Коментари Харесай

Сблъсък между първите две партии за външния дълг

Задочен спор на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на финалната права на акцията за държавния дълг.

“Радвам се, че от ГЕРБ към този момент са почнали най-сетне да стигат до верните таблици, добре е да стигнат до верния ред и колона. Ако господин Борисов го беше направил щеше да види, че външният дълг на България за обществени бранш е 14 милиарда лева, а не 90 милиарда лева, както той разгласи ”, съобщи съпредседателят на “Продължаваме промяната-Демократична България ” Асен Василев във видеообръщение в обществените мрежи.

Повод за изказването му е изявление на водача на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в предаването “Лице в лице ”, в което показва, че външният дълг на България е скочил до 45,1 милиарда евро.

Инстинктът ми сочи, че ще има държавно управление, сподели водачът на ГЕРБ-СДС

“Докладът на Българска народна банка демонстрира, че външният дълг на България е скочил до 45,1 милиарда евро. Трябва доста да се молят на някой да стане министър председател с подобен дълг. Близо 10% се е нараснал за последната година, а лихвите са 2,6 милиарда на година ”, съобщи Борисов пред bTV.

Лидерът на ГЕРБ-СДС също по този начин сподели, че най-стабилно ще ръководи коалиция сред първите две партии.

“Ако ГЕРБ желаят да поддържат държавно управление, което ние предложим, което ще направи България естествена европейска страна дано да го поддържат, само че коалиция с тях няма да вършим ”, отвърна Асен Василев във видеообръщението си във Facebook.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР