Задочен скандал между ГЕРБ и Възраждане. От партията на Бойко

...
Задочен скандал между ГЕРБ и Възраждане. От партията на Бойко
Коментари Харесай

Разрази се задочен скандал между ГЕРБ и Възраждане

Задочен скандал сред ГЕРБ и " Възраждане ". От партията на Бойко Борисов оповестиха,че ще търсят правата си в съда поради изявление на Костадин Костадинов. В петък в ефира на NOVA водачът на " Възраждане " разгласи, че на локалните избори през 2019 година вотът във Варна е бил манипулиран.

На 2-ри декември като мотив срещу хартиената бюлетина Костадинов уточни образец от локалните избори през 2019 година, когато точно водачът на " Възраждане " беше претендент за кмет на Варна.

" След като правихме разбор на изборния резултат, аз разясних обществено и показах своето възмущение за това, че се фалшифицира вотът. Коментарът на един от общинските съветници във Варна, от ГЕРБ, беше: " Кьорав карти не играе. Като нямате опция да си докарате покровители, не се оплаквайте, че сме ви откраднали гласовете. Каква е опцията в секциите, в които имаме покровители, да печелим, а в секциите, в които нямаме, да губим с две към едно ", сподели Костадинов.

От ГЕРБ ще потърсят правата си в съда. " Това е клюка. Това значи, че ние сме нарушили изборния закон. Това значи, че ние сме фалшифицирали изборите, което аз не приемем и напълно обикновено е вероятно да потърсим правата си в съда ", разгласи депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев.

От партията на Бойко Борисов допълниха, че доказателства за нарушавания няма. " Във всички случаи на броене, наново, на бюлетини от страна на съда - изборните протоколи са доказани като действителни ", сподели депутатът от ГЕРБ Славена Точева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР