Задействана е процедура за проектиране и строителство на български специализиран

...
Задействана е процедура за проектиране и строителство на български специализиран
Коментари Харесай

България ще поръча свой специализиран кораб за търсене и спасяване

Задействана е процедура за планиране и строителство на български профилиран транспортен съд за търсене и избавяне, сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев. Той се срещна с помощник-ректора на Технически университет-Варна Веселин Миланов и кап. Андрей Станев, специалист по морски технологии в ТУ и капитан на избавителния влекач на БМФ-Варна, взел участие в интервенцията по избавяне на.

Плановете са строителството на кораба да се финансира със средства от Програма " Транспортна съгласуваност " 2021-2027 и планът към този момент е включен в обсега на програмата, която беше изпратена в Брюксел за утвърждение. В началото на 2022 година ще бъде оповестена процедурата за поръчка от Изпълнителна организация " Морска администрация ". " Този транспортен съд ще се употребява освен за избавителни интервенции, само че и за научни проучвания и образование на студенти ", добави министърът.

Технически университет-Варна пък възнамерява да образова студенти в региона на аварийно-спасителната активност. В образователната стратегия ще бъде заложена и избавителната акция за " Вера Су ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР