Заделят се все повече средства, за да се гарантира транспортната

...
Заделят се все повече средства, за да се гарантира транспортната
Коментари Харесай

Парите за градския транспорт на София - повече, отколкото за целия транспорт на държавата

Заделят се от ден на ден средства, с цел да се подсигурява транспортната услуга на една четвърт от българските жители, които живеят в София. Това съобщи пред БНР Зафир Зарков, общински консултант от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет, заместник-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност и член на комисиите по финанси и бюджет и инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне.

По негови думи за градския превоз на София се заделя по-голяма сума от тази, която се дефинира за " целия превоз на страната ".

Той означи, че намаляването на приходите от продажба на транспортни документи от 2020 година насам е съчетано с фрапантния растеж на енергоносителите.
 Столичният градски превоз на митинг на 18 май
Столичният градски превоз на митинг на 18 май

Заради финансовите проблеми и опасността да спре и остави работещите без заплати

Ако за 2020 година целият автотранспорт на София, градски превоз, е дал 39 милиона за енергоносители, за същото нещо през тази година ще са нужни 115 милиона, уточни Зарков.

Той съобщи, че към 100 милиона лв. са били средствата за превоз на Столичната община през 2019 година, като с настъпването на пандемията се е наложило този бюджет да се усили до 130 милиона лв. за 2020 година и 150 милиона през 2021 година

По негови думи тази година Следствен отдел към окръжна прокуратура започва със 164 милиона лв. за градския превоз и 6 милиона в допълнение финансиране за едно от транспортните сдружения. В този интервал били насъбрани и към 60 милиона настоящи отговорности.
 40% от налозите на столичани отиват за градския превоз
40% от налозите на столичани отиват за градския превоз

Няма проблем с доставките на газ, а с цената му, изясни Фандъкова

Зарков разясни, че този проблем касае всички огромни градове и всички български общини изпитват усложнения.

" От няколко месеца сигнализираме, пишем писма до министър председател, вицепремиер, министър на превоза. Отговори няма. Търсим експертен разговор с представителите на национално равнище, какъвто се случва в цяла Европа ", акцентира общинският консултант.

Според него числата задоволително ясно приказват, че обстановката е разследване на " финансова стихия ", а не на метода на ръководство.

" Спаси София " предлага пет ограничения за избавяне на градския превоз

Целта на ограниченията е да не се стигне до заканите за разредяване на градския превоз и до неговото спиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР